Tratamentul pe bază de anticorpi împotriva COVID-19, măsuri de ultimă oră în SUA. A fost cerută de URGENŢĂ autorizarea

Compania farmaceutică Eli Lilly a cerut, miercuri, autorităţii de reglementare din domeniul sănătăţii din Statele Unite să aprobe în regim de urgenţă tratamentul său cu anticorpi pentru combaterea noului coronavirus. De asemenea, vrea să solicite luna viitoare o altă aprobare pentru o terapie combinată, cu două dintre medicamentele sale cu anticorpi.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 05:47
Tratamentul pe bază de anticorpi împotriva COVID-19, măsuri de ultimă oră în SUA. A fost cerută de URGENŢĂ autorizarea

Producătorul de medicamente din Indianapolis a anunţat că a obţinut rezultate pozitive în urma unui studiu clinic privind terapia cu anticorpi. Aceasta a ajutat la reducerea perioadelor de spitalizare şi vizitelor la urgenţă ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, transmite agenţia Reuters.

Datele corepund unui studiu clinic, realizat în septembrie, la care a fost testat tratamentul cu anticorpi LY-CoV555, care a fost dezvoltat împreună cu compania canadiană AbCellera.

Mai mulţi producători de medicamente testează tratamente cu anticorpi pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Acestea sunt concepute pentru a ajuta sistemul imunitar al pacienţilor să lupte împotriva virusului SARS-COV-2.

Niciunul dintre aceste medicamente nu a fost autorizat pentru a fi folosit de urgenţă în Statele Unite.

Un tratament experimental, dezvoltat de Regeneron Pharmaceuticals,  ce are la bază combinaţia a doi anticorpi, s-a numărat printre cele care i-au fost administrate preşedintelui Donald Trump pentru infecţia sa cu COVID-19.

Compania farmaceutică Eli Lilly estimează că va livra 50.000 de doze ale terapiei combinate în trimestrul al patrulea.

Premieră în Europa. Institutul Matei Balş testează tratamentul cu anticorpi luat de Donald Trump împotriva coronavirusului