Trecut şi prezent cu Gigi Becali: Noi mereu ne înnoiam de Paşte. Fetelor le-am dat câte 2.000 €

Invitat în emisiunea "Ultima Oră", Gigi Becali a povestit, la România TV, cum petrecea Paştele în copilărie, ce relaţie a avut cu tatăl său, dar şi cum îşi educă cele trei fiice într-o lume în care credinţa şi tradiţiile au rămas în plan secund.

RomaniaTV.net
16 apr. 2012, 20:22
Trecut şi prezent cu Gigi Becali: Noi mereu ne înnoiam de Paşte. Fetelor le-am dat câte 2.000 €

Gigi Becali îşi aminteşte mereu cu drag de copilărie, chiar dacă a fost una destul de muncită, în care pe lângă şcoală trebuia să meargă cu oile la păscut şi să le mulgă dimineaţa, la prima oră. Îşi aminteşte de figura tatălui ca de o „icoană, iar despre mama sa spune că a fost „o mare frumuseţe”. În fiecare an, de Paşte, copiii din familia Becali se înnoiau, iar finanţatorul Stelei a păstrat această tradiţie, chiar dacă o aplică puţin altfel, adaptându-se la societatea modernă.

„Când eram copii, primeam cadouri de Paşte. Ba sandale, ba costumaş, ba cămaşă. Ne înnoiam. Şi eu duc tradiţia. La fete le-am dat câte 2.000 de euro să-şi cumpere haine noi. Nu le cumpăr eu. Eu le dau bani să-şi cumpere ce le place. Intră pe internet, pac pac pac şi gata„, a spus Gigi Becali.

Fiicele omului de afaceri au 17 ani, 16 ani şi 12 ani, iar Gigi Becali se declară mândru de ele. Educaţia pe care le-o oferă este una conformă cu tradiţiile machedonilor şi „întru Hristos”. „Sunt mândru de ele. Au medii de 9-9,50. E mare lucru să ai medii de-astea la liceu. Eu pe ele le cresc cum le-a crescut tata pe surorile mele. Aveam aşa un dulap sus şi pusese acolo o toporişcă şi a zis aşa: «Aia e acolo. Dacă vă întâlniţi cu băieţi, eu vă las. Dar când stai, de exemplu, în dreapta lui, mâna dreaptă o ţine în buzunar. Dacă stai în stânga, mâna stângă o ţine în buzunar. N-are voie să te-atingă!» Aşa le-am spus şi eu lor. Când fac 18 ani o să aibă voie să se întâlnească cu băieţi, dar eu să ştiu cu cine. Dar n-are voie să le-atingă. «Te-atinge numai bărbatul tău, cu care te căsătoreşti, numai unul toată viaţa ta. Asta e singura onoare şi demnitate pe care mi-o puteţi da». Aşa le-am zis. Eu le cresc întru Hristos. La biserică, duminica… Acum câteva duminici n-au fost la biserică şi îmi spun pe la 3-4 că vor la mall o oră, două. «Nu! Nu mergeţi la mall! N-aţi fost la biserică, nu mergeţi nici la mall duminica asta». Cum să nu mergi la Hristos şi să mergi la Satana? Dacă mergi la Hristos, poţi să mergi şi acolo după aia, că nu mai are putere Satana”, a povestit Becali.

Pentru Gigi Becali, tatăl său este „icoană vie”: „Când îl visez pe tata, a doua zi cânt prin casă, sunt fericit. Îl visez ca într-un film. Ştiu că sunt în somn, ştiu că îl visez, dar zic stai mai mult, fii mai real”.

„L-am iubit aşa de mult pe tata, eram disperat după el. Eu în tot ce fac mă gândesc «i-ar plăcea lui tata asta?» Şi nu mai fac, gata, dacă nu i-ar plăcea. El era lacom, disperat după averi, să nu fie egal cu altul. Eu am semănat cu tata în privinţa banilor, că-mi plac. Am luat şi de la bunicul ăla blândeţea cât de cât în anumite momente. Sunt repezit, dar după aia stau şi mă calmez şi îmi revin. Şi am luat şi de la bunicul celălalt să cânt, să dansez. Eu am luat câte puţin de la fiecare. Cel mai mult ce îmi place că am luat de la tata şi am învăţat de la el este comerţul. El spunea aşa: «nu banul e ban, marfa e ban”. Şi o să vedeţi că şi acum, pe timp de criză, tot marfa e ban. Trece criza, tot marfa este ban„, a mai spus Becali.

Tot pentru a reflecta tradiţiile machedonilor, care acum nu mai sunt însă valabile întru totul, Gigi Becali a spus povestea căsătoriei dintre tatăl său şi mama sa: „Tata a fost logodit din burtă. Bunicul meu avea un prieten, bunica mea era gravidă, la fel şi nevasta ăluia, şi au vorbit eu «dacă faci tu fată şi eu băiat, să ne încuscrim». Când au crescut copiii mari, ştiau că erau logodiţi din burtă, iar apoi i-au logodit şi oficial. Au stat logodiţi 6-7 ani şi apoi tata a văzut-o pe mama şi s-a îndrăgostit de ea. Şi a zis asta trebuie să fie nevasta mea. Mama era o mare frumuseţe, se opreau oamenii numai s-o vadă de frumoasă ce era. A rupt tata logodna, a fost scandal mare. Femeia care a fost logodită cu tata nu s-a mai căsătorit niciodată, a ţinut rochia de mireasă pe cuier şi a zis că îl va iubi pe tata până la moarte şi nici nu se va căsători cu alt bărbat. Deşi nici n-a atins-o. Acum nu se mai face aşa”.