Trei accidente în lanţ, pe autostradă, în Franţa. Un mort şi aproximativ zece răniţi

Zece persoane au fost rănite, joi dimineaţă, în trei accidente produse în lanţ  pe autostrada A 16 din nordul Franţei, în apropiere de frontiera cu Belgia.  A avut loc şi un schimb de focuri cu poliţia, iar o persoană a murit.

05 mai 2016, 10:35
Trei accidente în lanţ, pe autostradă, în Franţa. Un mort şi aproximativ zece răniţi

Accidentele s-au produs într-o operaţiune de urmărire a poliţiei, în apropiere de frontiera cu Belgia. Presa franceză informase iniţial că există cel puţin un mort şi şapte răniţi în urma acestui eveniment rutier, însă ulterior numărul răniţilor a ajuns la cel puţin zece răniţi, scrie Le Figaro. 

Circulaţia pe ambele sensuri ale autostrăzii pe care s-au produs cele trei accidente în lanţ a fost închisă pe ambele sensuri.

Primul accident a avut loc la ora locală 05.40. După câteva minute a urmat al doilea accident în care au fost implicate un Audi înmatriculat în Marea Britanie şi mai multe maşini ale poliţiei belgiene.

Poliţiştii au tras focuri de avertisment în direcţia suspecţilor, însă aceştia nu au oprit. Maşina care circula cu o viteză de peste 200 km pe oră s-a proiectat în cele două maşini implicate în primul accident.

Doi dintre cei patru pasageri ai autoturismului Audi înmatriculat în Marea Britanie au fost răniţi de gloanţe.
Unii dintre răniţi au fost transportaţi de un elicopter la un spital din Lille.