Trei adulţi şi un copil suspecţi de coronavirus în Timişoara

Patru persoane sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara cu suspiciune de coronavirus. Aceştia urmează să fie testaţi atât pentru virusul gripal, cât şi pentru coronavirus de către cadrele medicale.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 07:32
Trei adulţi şi un copil suspecţi de coronavirus în Timişoara

Reprezentanții Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara le-au cerut celor de la Spitalul Municipal Timișoara, respectiv celor de la Spitalul Județean din oraș să delege medicii specialiști în boli infecțioase către spitalul lor pentru a completa linia de gardă.

În Timişoara nicio persoană nu se află în carantină, în timp 162 s-au autoizolat la domiciliu.

Bilanţul suspecţilor de coronavirus în România

Până în acest moment mai multe persoane din ţară sunt suspecte de coronavirus, în timp ce altele se află în carantină sau izolaţi la domiciliu, după ce au intrat în contact sau au venit din ţări afectate de virusul ucigaş. La nivel mondial s-a decis ca toate persoanele întoarse din ţările afectate de coronavirus să intre în carantină timp de 14 zile. Cu toate acesta, nu există nicio persoană infectată cu virusul COVID – 19.

Conform autorităţilor, în România, 26 de persoane se află în carantină, în timp ce iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În Buzău, o tânără revenită din Veneţia a fost plasată în carantină, după ce a ajuns la spital cu simptomele virusului. Femeia a fost izolată, după ce s-a întors din Veneţia pe 18 februarie. 

Un bărbat venit din Italia a fost internat de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timișoara după ce s-a simţit rău şi familia a sunat la 112 și solicitat o ambulanță. Conform analizelor, bărbatul nu confirmă prezenţa coronavirusului

În Maramureș, o femeie întorsă duminică din peninsulă a fost izolată de săteni după ce a mers la magazin și i s-a făcut rău.

În Alba, o femeie şi bebelușul ei au mers la spital cu febră și vărsături, la fel după ce s-a întors din Italia. Ambii au fost internați la secția de Infecțioase, unde a fost amenajată o zonă de izolare și au fost recoltate probe ce au fost transmise la Institutul „Matei Balș” și la Timișoara.

La Târgu Jiu, o studentă care s-a întors sâmbătă din Italia fost izolată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Un bărbat care a fost în Veneţia (Italia) a fost transportat luni, cu febră, în condiţii speciale, de la Aeroportul Internaţional din Sibiu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

În Bucureşti, un profesor de la la Liceul Tehnologic pentru Nevăzători „Regina Elisabeta” prezintă simptomele virusului. Cadrul didactic s-a întors recent din Bologna şi a acuzat febră şi imunitate scăzută în momentul în care s-a prezentat la serviciu.

La Iaşi, un bărbat care şi-a petrecut noul an chinezesc în China a fost izolat la domiciliu după ce s-a întors în ţară.  Bărbatul nu are niciun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus, însă protocolul trebuie respectat, iar persoanele care provin din regiuni afectate de virus sunt nevoite să stea 14 zile acasă.