TREI AMENZI aplicate în urma controalelor din spitale, efectuate în mandatul lui Nicolăescu

În perioada 18.11 – 09.12.2013, Ministerul Sănătății, condus pe atunci de Eugen Nicolăescu, desfășura, prin DSP-urile din subordine, un imens control sub titulatura „verificarea în unităţilor de transfuzii și supravegherea şi controlul infecţiilor nosocomiale din spitale". Raportul final a fost semnat pe 16 ianuarie 2014 chiar de Nicolăescu.

11 mai 2016, 13:50
TREI AMENZI aplicate în urma controalelor din spitale, efectuate în mandatul lui Nicolăescu

În cadrul acestei acţiuni au fost controlate un număr de 249 de unități sanitare cu paturi, 2.784 secții spital ( 95.542 paturi spital)„, se arată în raportul final al controlului.

Iar rezultatul….

Pentru deficienţele constatate în cadrul controalelor au fost aplicate un număr de 55 sancţiuni contravenţionale din care:
– Amenzi: 3 în valoare de 31.100 Ron;
– Avertismente: 52

După cum observați, nicio vorbă despre motivul pentru care au fost aplicate aceste amenzi sau despre care puteau fi măsurile administrative de luat în continuare.

CITEŞTE ŞI Nicolăescu: Am primit de la SRI informări despre infecţiile nosocomiale. Luam act de ele, iar dosarele plecau înapoi

Este foarte greu de înțeles de ce în plină isterie mediatică niciun oficial, de la nivelul primului ministru și până la ministrul Sănătății, nu au arătat aceste informații. În cei trei ani, Inspecția Sanitară de Stat din subordinea Ministerului Sănătății a controlat mii de spitale, cabinete și policlinici, sute de importatori, producători, distribuitori și comercianți de dezinfectanți, a aplicat zeci de amenzi și a dispus retragerea a sute de mii de produse biocide.

Cea mai mare surpriză este faptul că ministrul demisionar Achimaș- Cadariu a semnat raportul controlului din 2015, care fusese început de Nicolae Bănicioiu, dar nu a suflat o vorbă despre rezultatele acestuia, lăsând impresia generală că asemenea controale nu au existat.

Citeşte continuarea pe evz.ro