Trei angajate ale unui centru financiar din Giurgiu, cercetate pentru delapidare

Trei angajate ale Centrului Financiar Liceu "Tudor Vianu", din Giurgiu, care şi-au însuşit nelegal din bugetul instituţiei aproape 360.000 lei, sunt cercetate penal pentru delapidare, neglijenţă în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual la legea contabilităţii.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 19:31
Trei angajate ale unui centru financiar din Giurgiu, cercetate pentru delapidare

Potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu, cazul a fost soluţionat de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, iar activitatea infracţională a celor trei
persoane s-a desfăşurat timp de un an şi patru luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sunt persoane cu vârste între 43 şi 61 ani, funcţionare în cadrul unei instituţii din municipiul Giurgiu. Ele, în perioada septembrie 2010-2011, şi-au însuşit nelegal din bugetul instituţiei, bani sub formă de salarii prin plăţi multiple pe carduri şi prime de instalare, falsificând documente justificative, respectiv dispoziţii de plată şi state de plată, indemnizaţii de concedii de odihnă şi salarii fără întocmirea documentelor justificative. Poliţiştii, împreună cu specialişti din cadrul Curţii de Conturi Giurgiu, au stabilit că, în perioada supusă controlului, şi-au încălcat atribuţiunile de serviciu prin nestabilirea, neevidenţierea, neurmărirea şi neîncasarea veniturilor proprii din chirii, prejudiciul fiind de 357.686 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, comisarul Cristian Şuţă.

Persoanele suspecte au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru delapidare, neglijenţă în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual la legea contabilităţii. Ulterior, magistraţii Judecătoriei Giurgiu au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestora, dispunând cercetarea lor în stare de libertate.