Trei angajate şi coordonatoare unei creşe din Iaşi, demise după înregistrările cu copii jigniţi şi înjuraţi

Primele măsuri după ce mai multe îngrijitoare de la Creşa numărul 10 din Iaşi au fost înregistrate pe ascuns de părinţii unui copil de 2 ani şi 8 luni în timp ce îi înjură şi îi jignesc pe copii. Primarul Mihai Chirica a anunţat că a decis să demită trei dintre angajatele şi pe coordonatoarea unei creşe din Iaşi, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări audio de la creşă.

RomaniaTV.net
19 apr. 2019, 09:51
Trei angajate şi coordonatoare unei creşe din Iaşi, demise după înregistrările cu copii jigniţi şi înjuraţi

Părinţii unui copil în vârstă de 2 ani şi opt luni au decis să monteze pe geaca fiului lor un aparat de înregistrare în momentul în care acesta se afla la creşă. Decizia a fost luată pentru că, susţin ei, au devenit îngrijoraţi în momentul în care copilul a început să spună cuvinte obscene şi să plângă sau să refuze să meargă la creşă. Ceea ce au aflat după ce au ascultat înregistrările i-au cutremurat. La creşă, copilul lor era jignit, ameninţat, ba chiar şi învăţat, uneori, cum să înjure ca un birjar, potrivit ziaruldeiasi.ro.

După ce informaţia a apărut în spaţiul public, primarul Mihai Chirica a dispus efectuarea unei anchete în urma căreia a decis concedierea a două infirmiere, a unei asistente medicale şi a coordonatorului creşei.

„Am decis să încetăm contractele de muncă pentru trei persoane care lucrau la grupa în care se afla copilul. Măsurile nu s-au oprit aici. Coordonatoarea creşei trebuia să ştie ce se întâmplă, motiv pentru care a fost demisă şi ea din funcţia de coordonator. Am dat o sancţiune avertisment şi doamnei director de la Direcţia Creşe, deşi am o apreciere pozitivă în ceea ce priveşte activitatea ei, mai ales că de la numirea în funcţie lucrurile au mers într-un trend pozitiv. Aceasta a fost singura excepţie, excepţie care a fost o lovitură pentru noi toţi. Nu voi tolera niciodată, niciodată, atunci când vorbim despre educarea copiilor noştri, motiv pentru care le-am spus celor două infirmiere şi a unei asistente medicale că nu au ce căuta în echipa noastră”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Mihai Chirica.