Trei ani de la dispariţia Luizei Melencu şi niciun vinovat. Gheorghe Dincă se plânge că angajaţii penitenciarului Craiova nu-i respectă drepturile

Au trecut trei ani de la dispariția Luizei Melencu. Familia tot speră că Luiza este în viaţă şi va reveni acasă. Durerea este cu atât mai mare cu cât anchetatorii nu au aflat nimic despre dispatiția fetei din Caracal, iar cei vinovaţi de dispariţia ei nu a fost pedepsiţi nici acum. Gheorghe Dincă, cel acuzat de răire a

14 apr. 2022, 13:34
Trei ani de la dispariţia Luizei Melencu şi niciun vinovat. Gheorghe Dincă se plânge că angajaţii penitenciarului Craiova nu-i respectă drepturile

La trei ani de la dispariţia Luizei Melencu, rudele fetei au mers la biserică în centrul oraşului Caracal. Mama şi bunica Luizei au venit cu o fotografie a fetei şi au aprins lumânări pentru sufletul ei.

„Durere, suferiţă. Nu dorim să păţească nimeni ceea ce am păţit noi. Cea mai grea suferiţă este să pierzi un copil. Cel mai greu este să nu ştii nimic, nu vom crede niciodată că a murit. Arătăm cu degetul spre instituţiile statului care nu şi-au făcut datoria. În realitate ştiu ce s-a întâmplat cu cazul Caracal. Diversiunea, tot ceea ce s-a întâmplat a fost o diversiune. Tot ceea ce ni s-a arătat a fost un film regizat al cărui actor principal a fost Dincă. Nu doresc decât celor care ne-au făcut nouă să le se întâmple”, a spus mama Luizei Melencu, în lacrimi.

Între timp, „Monstrul din Caracal” şi complicele lui, Ştefan Risipiţeau sunt încă în puşcărie. Recent, Gheorghe Dincă s-a plâns, la tribunal, de faptul că angajații Penitenciarului Craiova i-ar încălca drepturile. S-a mai întâmplat acest lucru şi în 2020, iar atunci Gheorghe Dincă nu a avut câştig de cauză. Monstrul din Caracal tot speră că îi va fi schimbat regimul de detenţie într-unul mai blând.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în data de 10 ianuarie 2020 sub acuzațiile de: trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte.

Timp de nouă luni, dosarul crimelor de la Caracal a stat în camera preliminară, pentru ca un judecător să verifice dacă probele au fost legal administrate de procurori.

În aprilie, avocata familiei Melencu spunea că procesul ar putea dura mulți ani, pentru să sunt zeci de martori care trebuie să fie audiați.

Citeşte şi: Bunicul Luizei Melencu, fata pe care Gheorghe Dincă a mărturisit că a ucis-o, ameniţă că îşi dă foc: Toți ne-au mințit, inclusiv președintele Iohannis şi DIICOT