Trei bărbaţi, condamnaţi la închisoare pentru că au sechestrat mai mulţi oameni şi i-au forţat să muncească

Trei bărbaţi din judeţul Bacău, acuzaţi că au exploatat zeci de oameni, printre care şi minori, vor merge după gratii. Oamenii erau sechestraţi şi forţaţi să muncească în condiţii inumane: erau înfometaţi şi dormeau pe jos, în beciuri.

27 aug. 2013, 11:07
Trei bărbaţi, condamnaţi la închisoare pentru că au sechestrat mai mulţi oameni şi i-au forţat să muncească

Trei bărbaţi din judeţul Bacău, cu vârste cuprinse între 34 de ani şi 54 de ani, au racolat 126 de persoane, majoritatea din judeţul Vaslui, pe care le-au dus la muncă în judeţul Covasna, potrivit România TV.

Lucrătorii, printre care şi minori, au fost transformaţi în sclavi. Aceştia au îndurat condiţii greu de imaginat. Erau obligaţi să muncească chiar şi 17 ore pe zi, timp în care erau păziţi cu pistoalele. Noaptea, aceştia dormeau în beciuri pline de igrasie, gândaci şi şobolani, iar la masă primeau doar pâine şi apă.

Cei trei traficanţi au fost condamnaţi de către Tribunalul Vaslui la închisoare. Doi dintre ei au primit câte cinci ani de închisoare, iar celălalt, patru ani de puşcărie. Mai mult, traficanţii vor fi obligaţi să plătească despăgubiri materiale de aproape 400.000 de lei.