Trei bărbaţi înecaţi în Marea Neagră. Între ei este şi un salvamar care intrase să salveze un turist

Val de intervenţii pe litoral. Trei bărbaţi au murit după ce au fost luaţi de valurile puternice. Unul dintre bărbaţii morţi era salvamar.

08 aug. 2022, 14:59
Trei bărbaţi înecaţi în Marea Neagră. Între ei este şi un salvamar care intrase să salveze un turist

Trei bărbaţi au murit luni pe litoralul românesc. Este vorba despre trei bărbați de 23, 28, respectiv 48 de ani care au fost luați de valurile puternice. De altfel, salvamarii au avut zeci de intervenții. Pe litoral este arborat steagul roșu, însă turiștii nu țin cont de asta și se aventurează în mare.

Primul turist decedat este un tânăr de 23 de ani din Suceava. S-a averturat în apă alături de un prieten în staţiunea Saturn, deşi era arborat steagul roșu de pericol de înec, dar a fost tras de curenţi. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au încercat să-l salveze. S-au efectuat manevrele de resuscitare. Din păcate, aceasta a fost declarată decedată.

Citeşte şi: Restricții în Thassos începând de luni. Accesul turiştilor, interzis pe mai multe plaje

Mai târziu, alți doi bărbaţi și-au pierdut viața, la Eforie Nord, zona Hotel Citadel. Este vorba despre doi bărbați, de 28 de ani, din Ialomița, și 48 de ani, din Dâmbovița. Cei doi bărbaţi au fost scoşi din apă inconştienţi, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constantat decesul, potrivit replicaonline.ro.

Citeşte şi: Viceprimarul comunei doljene Greceşti a murit în timpul unei vacanţe în Grecia. A făcut infarct în faţa soţiei şi a copiilor

Unul dintre ei era salvamar. Sorin Georgian Olariu încerca să salveze un tănăr din apele învolburate în staţiunea Eforie Nord.

Turistul intrase în apă deşi era arborat steagul roşu. Când l-a văzut pe tânărul turist luat de curenţi, Sorin a intrat imediat în apă să-l salveze. Din păcate amândoi s-au înecat. Şi tănărul imprudent şi salvamarul au fost aduşi la mal şi resuscitaţi minute în şir. Din păcate, nu au răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decesul.

Sorin Georgian Olariu era din Târgovişte şi avea doar 48 de ani. De ani de zile, venea vara la mare pentru a lucra ca salvamar.