Trei bărbaţi, reţinuţi după ce au racolat tinere, obligându-le să se prostitueze în Germania

Trei persoane care au racolat tinere din judeţul Suceava şi le-au exploatat sexual în Germania au fost reţinute pentru 24 de ore, printre tinerele obligate să se prostitueze numărându-se şi o adolescentă de 15 ani.

RomaniaTV.net
22 feb. 2013, 10:35
Trei bărbaţi, reţinuţi după ce au racolat tinere, obligându-le să se prostitueze în Germania

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii BCCO Suceava şi procurorii DIICOT au monitorizat, începând cu aprilie 2011, o grupare suspectată de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Anchetatorii au stabilit că gruparea s-a constituit la începutul anului 2011, iar în perioada ianuarie 2011 – mai 2012, prin promisiuni false privind căsătoria, membrii reţelei au racolat trei tinere pe care le-au dus în Germania, cazându-le la Offenbach, unde le-au obligat să se prostitueze, inclusiv în diverse cluburi de noapte, însuşindu-şi banii obţinuţi de fete.

În aprilie 2011, membrii reţelei au racolat, transportat şi cazat în Bucureşti o adolescentă de 15 ani din Suceava, pe care au obligat-o să se prostitueze, timp de aproximativ cinci luni.

Conform sursei citate, a fost începută urmărirea penale în cazul a şase persoane, iar joi anchetatorii au făcut mai multe percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, fiind puse în executare patru mandate de aducere. În urma percheziţiilor au fost ridicate suma de 8.000 de lei, 1.250 de euro, o pereche de cătuşe, boxuri, o petardă militară, patru pelefoane mobile, precum şi mai multe înscrisuri.

Patru persoane, între care şi o femeie, împotriva cărora au fost puse în executare mandatele de aducere au fost audiate la DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava, fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru cei trei bărbaţi.