Trei bărbaţi, reţinuţi pentru lipsirea de libertate şi violarea a doi copii în Bucureşti. Dosarul deschis după percheziţii în alt caz

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Capitală pentru lipsire de libertate şi viol asupra a doi copii, fapte comise în 2013. Ancheta a început după ce poliţiştii au analizat rezultatele percheziţiei informatice dintr-un alt dosar, aflat în lucru în luna iunie a acestui an. Cei trei indivizi urmează să fie duşi în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

RomaniaTV.net
22 aug. 2019, 13:20
Trei bărbaţi, reţinuţi pentru lipsirea de libertate şi violarea a doi copii în Bucureşti. Dosarul deschis după percheziţii în alt caz

Poliţia Capitalei anunţă că poliţişti din cadrul Biroului Agresiuni Sexuale – Serviciul Omoruri – Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au pus în aplicare trei mandate de aducere, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol.

„În fapt, în luna iunie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma analizării rezultatelor percheziţiei informatice într-un dosar în instrumentare, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol”, a precizat Poliţia Capitalei.

Cercetările au fost făcute de poliţişti din cadrul Biroului Agresiuni Sexuale din Poliţia Capitalei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, „la data de 7 aprilie 2013, patru persoane (dintre care trei sunt inculpații a căror arestare preventivă e solicitată în cauză) au lipsit de libertate în mod ilegal doi minori, în apartamentul situat în Sectorul 2 din București aparținând unuia dintre inculpați”.

„Minorii au fost ținuți împotriva voinței lor în apartament din data de 7 aprilie 2013, în jurul orei 21.30 până la data de 8 aprilie 2013, în jurul orei 4.00, timp în care au fost agresați, umiliți și constrânși să întrețină relații sexuale, fiind bătuți și amenințați. Minorii au fost aduși pe rând în apartament de către unul dintre inculpați, pe care aceștia îl cunoșteau”, se arată în comunicatul Parchetului General.

La data de 19 iunie 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-au sesizat din oficiu pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertare în mod ilegal și viol, cauza penală constituită fiind declinată spre competentă soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, iar ulterior preluată, prin ordonanța din 2 iulie 2019 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării urmăririi penale de către Secția de urmărire penală şi criminalistică.

Prin ordonanța din 10 iulie 2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertare în mod ilegal și viol, iar prin ordonanţa din 20 august 2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cele trei persoane identificate până în prezent.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.