Trei bărbaţi suspectaţi de implicare în furnizarea de arme autorului atentatului de la Nisa au fost inculpaţi

Trei bărbați suspectați că au jucat un rol în furnizarea de arme autorului atentatului de la 14 iulie de la Nisa, soldat cu 86 de morți, au fost inculpați vineri și plasați în detenție provizorie, a precizat sâmbătă o sursă judiciară, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
17 dec. 2016, 08:35
Trei bărbaţi suspectaţi de implicare în furnizarea de arme autorului atentatului de la Nisa au fost inculpaţi

Cei trei bărbați, de 24, 31 și 36 de ani, au fost reținuți luni la Nisa, alături de alte șapte persoane care au fost eliberate între timp. Un alt suspect, arestat la Nantes, a fost de asemenea eliberat.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost inculpat pentru asociere într-un act de terorism. Ceilalți doi au fost inculpați pentru complicitate și pentru încălcarea legislației privind armele într-un caz de terorism.

Cele 11 persoane reținute, dintre care cinci sunt născute în Albania, făceau parte din anturajul unui cuplu de albanezi inculpat în iulie pentru că a vândut un pistol autorului atentatului sau din anturajul unui franco-tunisian de 21 de ani, inculpat de asemenea, care a recunoscut că a fost intermediar al acestei vânzări.

Atentatul de la Nisa, comis de ziua națională a Franței, s-a soldat cu 89 de morți de 19 naționalități și cu peste 400 de răniți, secerați de camionul condus de atentator, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a tras cu pistolul asupra polițiștilor, înainte de a fi ucis.

Citeşte şi Atentat cu o maşină capcană în Turcia. A explodat lângă un autobuz plin cu civili şi militari în afara programului