Două tipuri de băuturi pe care să le eviţi dacă ai peste 40 de ani. Consumul lor regulat afectează funcţiile de bază ale organismului şi duc la îmbătrânirea prematură a pielii

Cu toţi ştim cât de importantă este hidratarea. Este vitală pentru funcţiile de bază ale organismului precum reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, pentru buna funcţionare a celulei nervoase, pentru realizarea digestiei. În plus, ajută la menţinerea tinereţii pielii prin păstrarea elasticităţii.

06 apr. 2023, 16:58
Două tipuri de băuturi pe care să le eviţi dacă ai peste 40 de ani. Consumul lor regulat afectează funcţiile de bază ale organismului şi duc la îmbătrânirea prematură a pielii

Există două tipuri de băuturi pe care să le eviţi dacă ai peste 40 de ani, şi asta întrucât au efect diuretic, adică forţează organismul să elimine apa, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură a pielii şi la funcţionarea precară a organelor interne. De asemenea, razele UV ale soarelui afectează elasticitatea pielii, potrivit Healthline.

Două tipuri de băuturi pe care să le eviţi dacă ai peste 40 de ani

Prin urmare, cele două tipuri de băuturi pe care trebuie să le eviţi dacă ai depăşit patru decenii de viaţă sunt băuturile pe bază de cofeină şi cele acidulate.

Cafeaua conține un nivel ridicat de cofeină, o substanţă cu efect diuretic. Așadar, consumul de cafea duce la deshidratare, indiferent dacă vorbim despre cea cofeinizată sau despre cea decofeinizată. În schimb, consumul cu moderaţie al cafelei nu dăunează. Dimpotrivă, are efecte benefice asupra inimii. Ba mai mult, aceasta favorizează pierderea în greutate şi îmbunătățește funcțiile creierului.

Consumul regulat de cofeină poate avea efecte nedorite precum diaree, transpirație, greață, creșterea ritmului cardiac, creșterea ritmului respirator, tremurături musculare. Atunci când este întrerupt consumul de cafeină, apare sevrajul, care se remarcă prin dureri de cap, somnolență, nivel scăzut al energiei, dispoziție proastă.

Citeste si Ce conțin, de fapt, sucurile Frutti Fresh. Nici Victoraș Micula, moștenitorul imperiului acestor băuturi, nu le bea: „Nu-s prost să le consum”

De asemenea, specialiștii în nutriție recomandă consumul de cafea neagră băută fără zahăr, întrucât acesta reduce strălucirea pielii.

Sucurile acidulate sunt pline de zahăr și de substanțe care dăunează organismului. Pe lângă faptul că afectează sănătatea pielii, favorizează acumularea de kilograme. Nutriţioniştii susțin că substanțele chimice precum fosforul, potasiul și cofeina elimină mineralele din oase și deteriorează celulele din organism. De asemenea, consumul frecvent de băuturi acidulate duce la apariția acneei și a altor probleme de piele.

Citeste si Cafeina, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, are efecte asupra organismului încă din primele șase ore