Trei benzinarii din Iași au fost închise după cozile interminabile la carburant! Ce au descoperit inspectorii când le-au verificat

Trei benzinării din Iași au fost închise de comisarii de Mediu. Stațiile peco nu aveau autorizație de funcționare.

19 mart. 2022, 17:39
Trei benzinarii din Iași au fost închise după cozile interminabile la carburant! Ce au descoperit inspectorii când le-au verificat

Trei benzinarii din Iași au fost închise după cozile interminabile la carburant! Mai mult decât atât, Garda de Mediu a aplicat nu mai ăuțin de 5 amenzi în valoare de 48.000 de lei.

Trei benzinarii din Iași au fost închise după cozile interminabile la carburant! Ce au descoperit inspectorii când le-au verificat

Autoritățile au verificat 35 de benzinării din Iași, iar trei au fost închise având în vedere că nu aveau autorizație de Mediu. În urma verificărilor au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale, dintre care cinci amenzi în valoare de 48.000 de lei și cinci avertismente.
Stațiile de carburanți de pe stradela Grădinari, ”Nik Produse Rompetrol”, de pe bulevardul C.A. Rosetti, respectiv ”Titi-Frig Service SRL” și ”RomAndy Petrol” de pe șoseaua Iași-Tomești, chiar lângă bariera din Tomești, au fost închise după ce comisarii de Mediu au descoperit că nu au autorizație de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași.

”Am verificat stații de distribuție carburanți și am aplicat amenzi, dar și 3 sancțiuni contravenționale complementare de suspendare a activității până la intrarea în legalitate. Operatorii economici a căror activitate a fost suspendată nu aveau autorizație de Mediu”, susține Gheorghe Bacușcă, comisar-șef al Gărzii de Mediu Iași.

Potrivit bzi.ro, administratorii benzinăriilor cu activitatea suspendată pot obține în 7 zile autorizația de Mediu, dacă depun toate documentele necesare la APM Iași. Pe data de 9 martie 2022 șoferii au luat cu asalt stațiile peco din Iași, după ce a circulat un zvon potrivit căruia 1 litru de carburant ar putea ajunge, în scurt timp, la prețul de 11 lei. Vânzările la benzinăriile din Iași au explodat miercuri seară, 9 martie 2022, după ce mii de șoferi au alimentat mașinile din țară.

La unele stații din Iași prețurile au fluctuat, la acea dată, chiar și cu 30-40 de bani pe litru. Oamenii au stat cu orele la coadă de teamă că benzina și motorina s-ar putea scumpi brusc și prețurile vor depăși 10 lei/litrul. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar autoritățile au demarat verificări la stațiile de carburanți din județ.

Citește și: Florin Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi, propusă de PSD: „În principiu, suntem de acord, dar dacă preţul la pompă nu scade, cineva trebuie să răspundă”