Trei bucurii care fac din Munchen un oraş de neratat

Nu e primul nume pe lista obisnuita de calatorii, dar ar trebui sa fie sus intre orasele europene. Sub alura nemteasca, Munchen-ul ascunde stradute cu cafenele cu aer meditarean, arta si, bineinteles, locuri in care domneste berea.

RomaniaTV.net
21 ian. 2015, 11:31
Trei bucurii care fac din Munchen un oraş de neratat

Hofbräuhaus este, doar, cea mai cunoscuta berarie din lume, pentru ca aici se bea cea mai buna bere. La inceput, prin secolul 16, locul a fost construit ca o extensie a fabricii de bere Hofbräu, apoi a devenit han. Acum este restaurantul pe care nu ai voie sa il ratezi. Alaturi de bere poti incerca si unul din felurile de mancare bavareze, cum ar fi ciolanul de porc sau carnati, iar pe fundal, voia buna este intretinuta cu muzica traditionala. “Oans, zwoa, g’suffa!”

Daca e ora 11.00, trebuie sa fii in Marienplatz. Centrul vechi al orasului ascunde o cladire fermecatoare, in care sta un ansamblu din 40 de clopote si 32 de figurine de marime naturala. Cand ceasul arata fix, figurinele se invart, clopotele bat, spre deliciul calatorilor, spunandu-le povesti vechi din istoria orasului. Pentru spectacol, insa, nu e nevoie sa fii in Marienplatz. Artistii dau frecvent concerte pe strada si ii poti intalni, cu violoncel si contrabas, pe unde nu te astepti.

Ca si muzica si berea, verdele e peste tot. Locuri amenajate la colturi de strada, parculete si, bineinteles, Englisher Garten, una dintre cele mai mari gradini publice din lume, mai intinsa chiar si decat Central Park din New York.

Munchenul e un oras de descoperit la pas. Fara ghiduri turistice si obiective de pe harta: il descoperi pe strazi, in plimbare, cu mintea libera si voie buna.

Nu-l rata. E una dintre acele destinatii care te bucura fara sa epateze si te lumineaza fara sa te oboseasca. Poate te convinge unul din city-break-urile de mai jos:

Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”, un parteneriat intre RomaniaTV si Vola. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.