Trei centre noi pentru preluarea pacienţilor cu arsuri majore vor fi înfiinţate în România VIDEO

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, că în următoare perioadă vor fi înfiinţate încă trei centre noi care să preia pacienţii cu arsuri majore, în Timişoara, Târgu Mureş şi Iaşi, proiectul fiind finanţat cu ajutorul Băncii Mondiale.

11 mart. 2014, 12:08
Trei centre noi pentru preluarea pacienţilor cu arsuri majore vor fi înfiinţate în România VIDEO

Vorbim de dezvoltarea a trei centre care să poată primi arşii grav, cu 50-60% din suprafaţa corporală arsă, alte trei centre care se vor dezvolta la Tg. Mureş, Timişoara şi Iaşi. Vor fi centre cu 5-6 paturi că aşa se fac acest tip de centre, dar vor avea toate anexele necesare, cu săli de operaţii, băi speciale. Valoarea proiectului este de câteva milioane de euro„, a declarat Raed Arafat.

Programul este dezvoltat de Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă în colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a mai declarat marţi că salvatorii români vor interveni şi la cazurile grave din Republica Moldova. A fost semnat deja un acord de colaborare între guvernul de la Chişinău şi cel de la Bucureşti pentru o intervenţie comună în caz de urgenţă.

Elicopetele din Iaşi şi Galaţi pot intra în Republica Moldova să intervină la solicitarea colegilor de acolo şi al doilea aspect este crearea uni modul de SMURD în raionul Bălţi„, a mai spus Arafat.