Trei ceşti de ceai negru pe zi protejează inima

Ceaiul negru, şi nu cel verde, revine în forţă pe lista "binefăcătorilor" inimii. După noi studii depre binefacerile ceaiului asupra organismului, specialiştii britanici afirmă că flavonoizii din ceaiul negru protejează inima de  infarct şi previne apariţia diabetului de tip 2.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 16:29
Trei ceşti de ceai negru pe zi protejează inima

Puterea antioxidantă a flavonoizilor conţinuţi de ceaiul negru protejează sistemul cardiovascular, diminuând riscul de producere a unui infarct sau a altor accidente cardiovasculare, precum şi instalarea diabetului de tip 2.

Specialiştii recomandă trei ceşti de ceai negru pe zi, fie că este amestecat cu lapte – după obiceiul britanic – fie că nu, afirmând că laptele nu diminuează puterea flavonoizilor.

O ceaşcă de ceai negru conţine între 150 şi 200 miligrame de flavonoizi şi este una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi. Două ceşti de ceai negru echivalează – în antioxidanţi – cu 5 porţii de vegetale, mai explică specialiştii citaţi de Daily Mail, care au făcut un studiu pe 87 de subiecţi, timp de 12 săptămâni.

Flavonoizii din ceaiul negru previn sau reduc procesele inflamatorii din organism, procese ce se află la originea multor boli cronice, de la cele cardiovasculare, până la cancer.