Trei copii din Vaslui au ajuns în comă alcoolică la spital după ce au colindat

Trei minori din satul Duda, o fată de 12 ani, un coleg de aceeași vârstă, ambii elevi în clasa a V-a, împreună cu un alt adolescent, în vârstă de 16 ani, au ajuns în seara de Revelion, în comă alcoolică la Spital, după ce au băut pe uliță două sticle de coniac. Aceștia fuseseră la urat, spun vecinii, iar cu banii câștigați s-au oprit la un bar din sat și au cumpărat două sticle de Cava D’oro. S-au dus toți trei pe o uliță și au început să se cinsteacă unul pe altul, în prag de An Nou. După ce au băut de nu au mai știut de ei, elevii au picat ca secerați lângă un gard. A fost nevoie de trei ambulanțe, care să îi transporte de urgență la spital pe minorii cheflii.

03 ian. 2020, 08:30
Trei copii din Vaslui au ajuns în comă alcoolică la spital după ce au colindat

Doi copii din comuna Duda, județul Vaslui, au fost găsiți inconștienți, pe stradă, cu o sticlă de coniac lângă ei. O ambulanță i-a dus la spital în comă, iar salvatorii au fost chemați, apoi, pentru a prelua o tânără căreia i se făcuse rău din cauza alcoolului.

Primii doi copii au fost preluați de Ambulanță în comă, din comuna Duda, fiind transportați la spitalul din Huși. După ce au fost la colindat, cu banii strânși au cumpărat coniac. „Este vorba despre doi copii, un băiat și o fetiță de 12 ani care au fost găsiți inconștienți și cu sticla de coniac lângă ei”, a declarat, pentru mediafax.ro, Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt al SAJ Vaslui.

Bloc evacuat după ce un vasluian a băgat ardei iuţi la cuptorul cu microunde pentru a face boia 

Un localnic a fost cel care a sunat la 112 și a spus că pe o stradă din comună sunt doi copii beți și care nu reacționează. „S-au trimis două ambulanțe, erau în comă și au fost duși la spital la Huși”, a explicat Ungureanu.

Câteva ore mai târziu, în cealaltă parte a județului Vaslui, în comuna Iana, o tânără de 16 ani a avut și ea nevoie de ajutor din partea unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță, după ce a i se făcuse rău tot pentru că băuse alcool.

Gabi, Andrei și Vlad au dat gata cele două sticle de Cava D’oro, cu prețul unei… come alcoolice!

Oamenii din Duda povestesc faptul că toți cei trei copii fac parte din familii modeste și cu probleme sociale. Fata, Gabi, elevă în clasa a V-a, nu este ținută prea din scurt de părinți, aceasta fumând deja, deși e doar o copilă de 12 ani. La urat, ea a fost cu un coleg de-al său, de aceeași vârstă, Andrei, care, de asemenea, face parte dintr-o familia mai dezorganizată. Băiatul de 16 ani este recent venit în Duda de la Pădureni. I-a murit tatăl și, alături de mamă, a venit la Duda, la casa bunicilor materni. Cu toții au decis să meargă cu uratul, iar cu banii câștigați s-a oprit la un bar, de unde și-au cumpărat băutura spirtoasă, Cava D’oro. “Inițial, am fost foarte revoltați când am auzit cele întâmplate, că se bănuia că au consumat cât au fost cu uratul. Adică, nu ne venea să credem că gospodarii de pe la noi, au dat copiilor băutură, în loc de bomboane. Și apoi am aflat că ei și-au cumpărat singuri băutura de la bar. Au luat două sticle de alcool. Au dat bănuții pe băutură, în loc să își ia ceva de mâncare sau un lucru. Educația pe care au primit-o acasă, asta e de vină. Părinții nu se ocupă de acești copii. Ce au văzut, aceea au făcut”, au spus unii săteni din Duda. Alții însă fac glume și spun că cei trei minori din satul lor au bătut recordul de vârstă la consumul de Cava D’oro: “E de plâns, dar e și de râs. Dacă au ajuns la spital, în comă alcoolică la numai 12 ani, ce-or face când or fi majori? Probabil, vor fi nevoiți să își apere recordul și tot într-o băutură o vor ține. Părinții, școala, Protecția Copilului, știu ceva de acești copii? Nu prea se vede”, au comentat sătenii din Duda.