Trei dintre cele mai importante circuri din lume fac senzaţie în Capitală pentru Leul de Aur

Circ&Variete Globus dă startul celei de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului. Pentru "Leul de aur" vor concura anul acesta Circul «Aquatico Zopis» din Spania, Circul «Aquatico Loredana Bellucci din Italia şi Circul «Americano» din Serbia.

RomaniaTV.net
26 mai 2012, 09:33
Trei dintre cele mai importante circuri din lume fac senzaţie în Capitală pentru Leul de Aur

Circ&Variete Globus lansează cea de a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului.

Două dintre circurile participante sunt Circul «Aquatico Zopis» din Spania şi Circul «Aquatico Loredana» Bellucci din Italia. Lor li se va alătura în competiţia pentru «Leul de Aur», Circul «Americano» din Serbia.

Spaniolii vor evolua la sediul din Aleea Circului, în cadrul unui spectacol impresionant cu acrobaţi renumiţi, italienii vor putea fi văzuţi în Parcul Titan, într-un spectacol în care vor intra multe, multe animale-artiste, iar sârbii vor aştepta aplauzele voastre în Parcul Moghioroţ, cu un spectacol tradiţional.

Cea de a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului va debuta în data de 26 mai şi se va finaliza în data de 3 iunie.

Circul «Aquatico Zopis» din Spania susţine spectacole la sediul din Aleea Circului nr.15
După ce au câştigat un renume mondial, spaniolii de la «Zoppis» se prezintă la Bucureşti cu un spectacol demn de o competiţie internaţională. Un spectacol «Magnifico», asa cum îi este şi numele, o incursiune fascinantă în lumea din adâncuri, în care coralii, broaştele testoase, scoicile, căluţii de mare şi peştii răpitori dansează, fac jonglerii şi acrobaţii la «adâncimea» oceanului. O simfonie a adâncurilor în care vom fi atraşi ca de un cântec de sirenă.

Circul « Aquatico Loredana Bellucci din Italia, Parcul Titan, lânga Piaţa Râmnicu-Sărat, fosta baza sportivă «Spartacus», bd. Liviu Rebreanu nr. 3
Italienii de la Loredana Bellucci promit o călătorie alături de «Piraţi, în căutarea fericirii eterne». Vom naviga departe şi vom colinda pentru a găsi miracolul care ne va face să aplaudăm furtunos la sfârşit. Dar până la «furtuna» de aplauze vom întâlni foci, hipopotami, pinguini, şerpi, pelicani sau ţestoase care ştiu multe gimbuşlucuri şi nu aşteaptă decât să se joace alături de copii.

Circul «Americano» din Serbia– Parcul Drumul Taberei, lânga Piaţa Moghioroş, strada Brasov nr. 21 A
În vestul Capitalei, «Americano» a venit cu un spectacol de nivel occidental, creat într-o maniera tradiţională. Aici, feriţi de magia apei, sub soarele deşertului, vom admira cămile nonşalante, vom cutreiera zone aride unde vom întâlni lame sprintene, vom asista la numere de iluzionism care ne duc cu gândul la iscusinţa vrăjitoarelor din poveştile orientale şi vom admira stelele acrobaţiei la înălţime într-o demonstraţie de echilibristică şi mobilitate fară egal.

După atâtea zile de emoţii, în data de 5 iunie, la ora 18.30, la Circ & Variete Globus, Aleea Circului nr. 15, în cadrul unui spectacol de gală, cele trei jurii – Juriul de Specialitate, Juriul Artiştilor şi Juriul Copiilor vor anunţa spectacolul câştigător al acestei ediţii, cea mai buna producţie urmând a fi evaluată în ansamblu, de la primul gong până la aplauzele de final.

Cumpărea biletelor pentru toate cele trei locaţii va dă dreptul la un abonament, care, o dată vizat în fiecare dintre cele trei locaţii, va asigură posibilitatea vizionării gratuite, în perioada octombrie – decembrie a celei mai noi producţii Circ & Variete Globus, « Profetiile Mayase ».