Trei dintre şoferii care au mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui, indentificaţi de poliţişti. Cum au fost sancţionaţi

Trei dintre şoferii care au fost surprinşi în timp ce mergeau pe contrasens pe Autostrada Soarelui au fost indentificaţi de poliţişti. Aceştia au rămas fără permis şi au fost sancţionaţi.

21 iul. 2021, 15:14
Trei dintre şoferii care au mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui, indentificaţi de poliţişti. Cum au fost sancţionaţi

Trei dintre şoferii care au mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui, indentificaţi de poliţişti. Potrivit legii, aceştia vor avea permisul suspendat timp de 60 de zile şi trebuie să plătească o amendă de 1.300 de lei.

Trei dintre şoferii care au mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui, indentificaţi de poliţiştia

Citeşte şi CTP, despre şoferii care au mers pe contrasens pe A2: Nimeni nu păţeşte nimic. Huidu a omorât oameni şi e liber și liniștit, nici măcar neliniștit”

„Până în acest moment, colegii mei au sancţionat deja trei persoane şi au fost reţinute permisele de conducere. Toate aceste activităţi de identificare a persoanelor continuă”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, potrivit observatornews.ro.

Reamintim că zeci de şoferi au ignorat regulile de circulaţie şi au încercat să scape de aglomeraţie circulând pe contrasens sau chiar întorcând pe pe autostradă, în apropiere de Constanța.

„Pericolul la care s-au expus atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi este unul crescut. Putea să se producă o tragedie cu consecinţe foarte grave”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Reamintim că un accident în care au fost implicate zeci de maşini a avut loc vineri dimineaţă pe A2. Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului din cauza numărului mare de victime.

Carambolul s-ar fi produs din cauza ceţii. Raed Arafat, şeful DSU, a precizat că peste 40 de autoturisme au fost distruse.

„Între km 172 și 183 sunt peste 40 de mașini accidentate în trei puncte. Până acum 17 persoane preluate medical, și o parte transportate la spital. Au fost mobilizate echipe din mai multe județe. La acest moment elicopterul Galați urmează să aterizeze sau este pe drum, oricum a decolat.”, a precizat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Antena 3.

De asemenea, un alt accident în lanţ a avut loc duminică, pe Autostrada Soarelui. Cinci maşini au fost implicate într-un accident în lanţ pe autostrada Bucureşti-Constanţa, în zona localităţii Dâlga din judeţul Călăraşi. În urma carambolului, două persoane au fost rănite.