Şoferi surprinşi în timp ce întorc pe A2 şi circulă pe contrasens. Imaginile care au ajuns la poliţişti

Mai mulţi şoferi au fost filmaţi în timp ce întorc pe Autostrada Soarelui şi circulă pe contrasens. Poliţiştii au deschis o anchetă după ce imaginile au apărut în mediul online.

20 iul. 2021, 09:39
Şoferi surprinşi în timp ce întorc pe A2 şi circulă pe contrasens. Imaginile care au ajuns la poliţişti
Şoferi surprinşi în timp ce întorc pe Autostrada Soarelui şi circulă pe contrasens. Poliţiştii fac cercetări

Şoferi surprinşi în timp ce întorc pe A2 şi circulă pe contrasens. Poliţiştii fac cercetări după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini cu mai mulţi şoferi care  întorc pe Autostrada A2 şi circulă pe contrasens, majoritatea pe banda de urgenţă, dar câţiva o fac şi pe banda întâi.

Şoferi surprinşi în timp ce întorc pe A2 şi circulă pe contrasens

Citeşte şi Accident în lanţ cu peste 50 de maşini pe Autostrada Soarelui! 16 persoane, printre care șapte copii, transportate la spital. FOTO&VIDEO

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că oamenii legii au început să facă cercetări pentru identificarea şoferilor care au circulat pe contrasens pe A2, după care aceştia vor fi traşi la răspundere.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apar mai multe autoturisme circulând pe contrasens, vă comunicăm faptul că poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa s-au autosesizat şi efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Constanţa.

Într-un filmuleţ postat pe Facebook de unul dintre şoferii aflaţi în trafic se observă cum mai multe maşini circulă pe contrasens pe Autostrada A2, unele pe banda de urgenţă, iar altele chiar pe banda întâi.

Citeşte şi Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral. Coloane de maşini, pe zeci de kilometri

Reamintim că un accident în care au fost implicate zeci de maşini a avut loc vineri dimineaţă pe A2. Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului din cauza numărului mare de victime.

Carambolul s-ar fi produs din cauza ceţii. Raed Arafat, şeful DSU, a precizat că peste 40 de autoturisme au fost distruse.

„Între km 172 și 183 sunt peste 40 de mașini accidentate în trei puncte. Până acum 17 persoane preluate medical, și o parte transportate la spital. Au fost mobilizate echipe din mai multe județe. La acest moment elicopterul Galați urmează să aterizeze sau este pe drum, oricum a decolat.”, a precizat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Antena 3.

De asemenea, un alt accident în lanţ a avut loc duminică, pe Autostrada Soarelui. Cinci maşini au fost implicate într-un accident în lanţ pe autostrada Bucureşti-Constanţa, în zona localităţii Dâlga din judeţul Călăraşi. În urma carambolului, două persoane au fost rănite.