Cinci DRUMURI naţionale, BLOCATE din cauza viscolului puternic

Şase drumuri naţionale sunt, în continuare, blocate din cauza nămeţilor, în Moldova. De aproape o săptămână situaţia este aproape disperată în judeţele din nordul ţării, unde zecii de mii de oameni sunt blocaţi, iar mai multe localităţi au rămas izolate.

19 dec. 2012, 06:56
Cinci DRUMURI naţionale, BLOCATE din cauza viscolului puternic

Sectoarele de drum cu circulaţie întreruptă sunt:

  • DN 23B  (Măicăneşti – Ciorăşti). Rute ocolitoare DN 23A – DJ 204B – Ciorăşti – Tătăranu – Măicăneşti.
  • DN 24C  (Manoleasa – Rădăuţi Prut)
  • DN 29  (Ungureni – Săveni – Manoleasa)
  • DN 29A  (Dărăbani – Rădăuţi Prut)
  • DN 3  (Fundulea – Ştefăneşti). Rută ocolitoare: autostrada 2.
  • DN 3  (Ştefăneşti – Călăraşi – Chiciu). Rută ocolitoare: autostrada 2 int. DNCB, pe A2-int A2 cu DN21, pe DN21 la Călăraşi.

CNADNR-SA roagă participanţii la trafic ca în perioada următoare să respecte cu maximă atenţie restricţiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată), etc.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, s-a dus marţi-noapte în judeţul Botoşani pentru a verifica situaţia drumurilor şi contractele cu firma de deszăpezire. „Au trecut totuşi cinci zile de când au început ninsoarea şi viscolul. Nu cred că într-un stat este normal să nu ai acces spre toate localităţile. Mă refer în primul rând la drumurile naţionale şi judeţene. Prefecţii trebuie să îşi facă datoria, nu să danseze pe drumurile noastre pe la televizor sau să se ocupe de altceva”, a mai precizat Mircea Duşa.

Ministrul de Interne va hotărî, miercuri, dacă îl sancţionează sau nu pe prefectul din Botoşani.