Trei elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Sibiu au realizat un sistem performant de economisire a energiei electrice

Trei elevi ai Colegiului Naţional "Octavian Goga" din Sibiu, sub coordonarea profesoarei Florentina Ileşan, au câştigat un premiu de 4.500 de lei, din partea unei companii multinaţionale, cu proiectul "Sistem de economisire a energiei electrice", prin care au conceput un sistem inteligent pe bază de bariere în infraroşu prin care se controlează în mod automat luminile dintr-o locuinţă şi care ţine evidenţa numărului de persoane din încăpere, potrivit unui comunicat de presă remis marţi, AGERPRES.

RomaniaTV.net
09 apr. 2019, 15:44
Trei elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Sibiu au realizat un sistem performant de economisire a energiei electrice

Alexandru Rădac, Daniel Marpozan şi Codrin Muntean, elevi în clasa a X-a, la matematică-informatică, la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, au spus că urmează să instaleze acest sistem inteligent acasă la unul dintre ei. Practic, este vorba de un modul care se montează pe uşa de la intrare şi care monitorizează nevoia de electricitate, în funcţie de numărul de persoane dintr-o încăpere, informează Agerpres.

„Echipa noastră a realizat o machetă în acest sens, însă aducem şi soluţii complete, care vor putea fi implementate în orice casă. Pe lângă macheta realizată, am integrat şi o aplicaţie cu ajutorul căreia avem control asupra locuinţei, oriunde ne-am afla”, se arată în descrierea proiectului.