Trei elevi din Suceava, cercetaţi de DIICOT, după ce au cultivat cannabis acasă

Trei elevi de la un liceu din municipiul Rădăuţi, județul Suceava au adus seminţe de cannabis din Italia şi le-au plantat în ghivece. Tinerii au intrat în atenţia procurorilor DIICOT Suceava, care le-au percheziţionat locuinţele, în care au găsit cinci plante de cannabis, potrivit adevarul.ro.

21 mai 2016, 06:00
Trei elevi din Suceava, cercetaţi de DIICOT, după ce au cultivat cannabis acasă

Pentru a putea cultiva plantele acasă, tinerii le-au spus părinților este un proiect pentru orele de botanică.

În urma unei anchete, s-a stabilit că tinerii au procurat plantele din străinătate și le-au cultivat în locuinţele lor după metoda indoor. Atunci când plantele ajungeau la maturitate, elevii le vindeau către persoane din anturaj sau le foloseau pentru consum propriu.

Iniţial, au fost identificaţi doi tineri în vârstă de 19 ani, iar ulterior în anturajul acestora a fost atrasă o a treia persoană, care a încercat să cultive astfel de plante din seminţele puse la dispoziţie de cei doi suspecţi.

În urma analizelor de laborator făcute s-a stabilit că în cele cinci plante ridicate de la locuinţa unuia dintre suspecţi s-a pus în evidenţă Tetrahidricannabinol, compus biosintetizat de planta cannabis.

După ce a dat declaraţii în faţa procurorilor, unul dintre tineri a fost reţinut pentru 24 de ore, în timp ce amicul său a fost lăsat în libertate sub control judiciar. Cel de-al treilea tânăr vizat de ancheta procurilor DIICOT a scăpat deocamdată, pentru că nu a reuşit să cultive cannabis.