Trei fetiţe, la spital după ce au fost spălate pe cap cu insecticid de bunica lor. S-a solicitat elicopterul SMURD

Trei fete de 6, 8 și 11 ani din județul Iași s-au intoxicat după ce au fost spălate pe păr cu o substanță care conține cipermetrină, un insecticid puternic.

05 iun. 2021, 20:22
Trei fetiţe, la spital după ce au fost spălate pe cap cu insecticid de bunica lor. S-a solicitat elicopterul SMURD

Incidentul s-a produs s-a produs în localitatea Jigoreni din Ţibăneşti judeţul Iași. La fața locului a intervenit elicopterul SMURD, un echipaj SAJ dar și un vehicul pentru transport multiple victime. Conform surselor citate de bzi.ro, se pare că soluția folosită este destinată uzului animal. Aceasta ar fi un insecticid folosit pentru lâna oilor.

Sunt trei copii cu  vârstele de 6, 8 și 11 ani. Sunt trei fetițe. Aceștia au fost intoxicați cu o substanță ce conține cipermetrină, neurotic. Substanța cu pricina poate da convulsii. Aparținătorii copiilor au ascultat sfatul meu și i-a spălat de 3 ori pe cap. Minorii au fost preluați de o echipă TIM și vor ajunge în circa o oră la pediatrie„, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

Citeşte şi Copii morţi după ce au fost spălaţi pe cap cu o substanţă toxică: „Tatăl vrea să se spânzure”

Conform surselor BZI.RO se pare că bunica i-a spălat pe cap pe cei trei copii cu o soluție destinată uzului animal. Copiii ar fi avut păduchi iar bunica ar fi dorit să îi scape de ei.

În urmă cu o săptămână, alți trei copii din comuna Ungra, județul Brașov, au fost intoxicați cu tomoxan, un insecticid antiparazitar folosit la animale, după ce au fost spălate pe păr. Este vorba de trei fete de 7, 8 și 9 ani, care au murit.

Citeşte şi A murit și cea de-a treia fetiță spălată pe cap cu soluție pentru deparazitarea animalelor. „Suntem în stare de şoc”


loading...