Trei gusturi în gură care trădează boli periculoase. Ce înseamnă dacă simţi un gust metalic sau unul sărat!

Potrivit medicului britanic Sophie Newton, un gust metalic poate fi un simptom pentru multe boli, inclusiv în infecții periculoase.

20 mai 2023, 18:37
Trei gusturi în gură care trădează boli periculoase. Ce înseamnă dacă simţi un gust metalic sau unul sărat!

Trei gusturi specifice pe care le simți în gură pot fi de fapt simptome ale unor boli grave. Unul dintre semnalele de alarmă ale organismului pentru posibile probleme de sănătate este apariția unui gust specific în gură, informează The Sun.

Respirație dulce sau gust în gură

Acesta poate fi un simptom al unei afecțiuni precum cetoacidoza diabetică. Aceasta apare la persoanele cu diabet și rezistență la insulină. În cazul cetoacidozei, celulele organismului nu primesc suficientă glucoză pentru a produce energie din cauza sensibilității scăzute la insulină.

Metodă mai puţin obişnuită de slăbit dezvăluită de dr Mihail Pautov: „Apare o secreție mai mare de hormoni tiroidieni care dă un boost metabolismului bazal și ne ajută să slăbim mai ușor”

Pentru a compensa, organismul începe să producă energie folosind nu glucoză, ci grăsimi. Acesta produce cetone care dau respirației și gustului din gură un miros dulce care amintește de bomboane sau fructe prea coapte.

Ce înseamnă un gust metalic în gură

Potrivit medicului britanic Sophie Newton, acest simptom poate fi resimțit în multe boli, inclusiv în infecții periculoase. Această nemulțumire indică, de obicei, faptul că în cavitatea bucală a pătruns o cantitate mică de sânge, la care reacționează papilele gustative. Un gust metalic în gură indică probleme renale grave.
„Dacă, pe lângă gustul metalic, aveți o temperatură semnificativă, probleme de respirație sau sânge în spută, trebuie să consultați imediat un medic sau un spital”, sfătuiește specialistul.

Mierea de albine, un elixir pentru sănătate, este remediu natural pentru sute de boli

Gust sărat în gură

Potrivit doctorului Azad Eyrumlu, gustul sărat poate fi un semn al lipsei de lichide, al deshidratării. Atunci, organismul produce mai puțină salivă în încercarea de a „salva apa”, iar senzația de sare din alimente devine mai intensă.

Medicul subliniază că lipsa de umiditate în gură poate fi un semn al unor probleme grave de sănătate – mai ales dacă este însoțită de simptome precum senzația de lipici și uscăciune, dureri în gât, dificultăți de mestecat sau de înghițit, respirație urât mirositoare.

Accidentul vascular cerebral, diabetul, boala Alzheimer, bolile autoimune precum HIV sau sindromul Sjögren se pot manifesta într-un mod similar.