Lider PNL şi alţi doi inspectori şefi control trafic rutier, urmăriţi penal de DNA

Trei inspectori din cadrul ISCTR, printre care şi vicepreşedintele organizaţiei PNL Cluj, sunt urmăriţi penal de DNA după ce s-a descoperit în perioada 2012-2014 au desfăşurat activităţi repetate de influenţare a activităţii inspectorilor aflaţi în trafic.

04 iun. 2014, 18:53
Lider PNL şi alţi doi inspectori şefi control trafic rutier, urmăriţi penal de DNA

Inspectorul șef teritorial Pop Rareș Vasile, vicepreşedinte al organizaţiei PNL Cluj, și inspectorii coordonatori județeni Dohotar Ioan Radu și Crișan Claudiu Vasile au urmărit obținerea de foloase pentru operatorii economici ce activează în domeniul transportului rutier, constând în eludarea activității de control efectuată de inspectorii de specialitate, respectiv evitarea aplicării sancțiunilor pecuniare și a măsurilor complementare, se arată în comunicatul DNA.

Citeşte şi LOVITURĂ pentru Horea Uioreanu. Fiul preşedintelui CJ Cluj, condamnat definitiv

Astfel, procurorii au descoperit nereguli în judeţele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Suspecții solicitau neluarea măsurilor legale pentru sancţionarea utilizatorilor mijloacelor rutiere, în scopul protejării unor societăţi aflate în sfera de interes a inspectorilor judeţeni. Mai mult, Pop Rareş Vasile a dezvoltat relaţii cu numeroşi operatori economici ce activează în domeniu, asigurând acestora protecţie în schimbul obţinerii de avantaje patrimoniale, fie direct fie prin impunerea folosirii serviciilor prestate de societăţi comerciale controlate de acesta prin rude ale sale sau afini sau deţinute de membri ai familiei sale.

Citeşte şi Şeful Poliţiei Pantelimon, cercetat pentru luare şi dare de mită şi furt calificat

În cursul zilei de miercuri, cei trei inculpaţi au fost puşi sub urmărire penală după ce li s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile.