Trei judecătoare ale ÎCCJ sunt auzate la SIIJ că ar fi complotat pentru a-l absolvi de vină pe Benny Adegbuyi: „A mutilat un om pe viaţă, dar l-au achitat abuziv!”

Devenit faimos în întreaga lume după ce, luna trecută, l-a învins prin KO pe legendarul Badr Hari, luptătorul român Benny Adegbuyi riscă să-i fie redeschis un dosar penal în care este acuzat de mutilarea unui bodyguard şi în care, inițial, Adegbuyi a fost condamnat la închisoare.

11 ian. 2021, 23:50
Trei judecătoare ale ÎCCJ sunt auzate la SIIJ că ar fi complotat pentru a-l absolvi de vină pe Benny Adegbuyi: „A mutilat un om pe viaţă, dar l-au achitat abuziv!”

Trei judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au achitat în ultimă instanță, însă acestea suntdenunțate acum la temuta SIIJ (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție), unde victima solicită rejudecarea procesului, conform documentelor prezentate de Gândul.ro.

În noaptea de 14 spre 15 iunie 2009, în Clubul Yax din Cîmpeni, județul Alba, a avut loc o altercație în care a fost implicat și luptătorul K-1 Benjamin (Benny) Adekunle Miron Adegbuyi. Un tânăr, însoțit de prietenă și de câțiva invitați, a venit în club pentru a-și sărbători ziua de naștere, numai că totul s-a transformat într-un scandal sângeros căruia i-a căzut victimă unul dintre bodyguarzii localului.

Acesta a încercat să aplaneze conflictul – declanșat în jurul orei 3.00, după ce prietena unuia dintre viitorii inculpați ar fi fost abordată și bruscată de un bărbat -, dar a primit un pumn în plină figură, în urma loviturii căzând la podea.

Bodyguardul Ioan-Vasile Pui a mers, împleticindu-se, la baie, pentru a se spăla de sânge, numai că peste el au năvălit Benjamin Adegbuyi și trei prieteni de-ai săi, finnd lovit de aceştia, cu bestialitate, cu pumnii și picioarele.

”Au scos-o apoi pe partea vătămată din baie și au trântit-o la pământ în fața intrării în baie și i-au aplicat din nou lovituri peste corp cu pumnii și cu picioarele lăsând-o în stare de inconștiență. Înainte de a se încheia incidentul, în timp ce partea vătămată era la pământ, au venit pe rând și i-au mai aplicat câte o lovitură cu piciorul, lăsând-o inconștientă la pământ și plină de sânge”, s-a precizat în rechizitoriul întocmit.

„Un minut și ceva m-au bătut în toaletă, apoi, când m-au scos, a venit Miron (n.red. – Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi) în fugă și mi-a dat cu piciorul în cap. Am fost mai mult mort în perioada aia… Trei zile viu, trei zile mort… Am auzit că medicul de pe ambulanță a zis că nu-mi mai încăpea capul într-o găleată”, a declarat şi Ioan-Vasile Pui.

Trei judecătoare ale ÎCCJ, acuzate că „l-au scăpat” pe Benny Adegbuyi de închisoare

Acuzat și trimis în judecată, alături de prietenii săi – pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice – Benjamin Adegbuyi a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru primul capăt de acuzație, și la doi, pentru celelalte, însă a fost absolvit de orice vină printr-o decizie dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2013.

Potrivit plângerii făcute acum de Ioan-Vasile Pui la SIIJ, trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție ar fi făcut totul pentru a-l favoriza pe Benjamin Adegbuyi, declarații ale martorilor prezenți în Clubul Yax fiind ”falsificate” și ”interpretate în mod greșit”. Mai mult, fostul bodyguard solicită Procurorului General al României să intervină de urgență și să trimită spre rejudecare acest dosar, acuzând ”fapte grave de corupție” și ”infracțiuni în Justiție”.

Ioan-Vasile Pui nu-și mai poate întreține familia, acum, suferind de un handicap grav în urma altercației căreia i-a căzut victimă în club și este șomer.

Ioan-Vasile Pui, presupusa victimă a lui Adegbuyi

Fostul bodyguard lansează acuzații foarte grave -”abuz în serviciu”, ”neglijență în serviciu” și ”constituirea unui grup infracțional organizat la ÎCCJ” – la adresa a trei judecătoare ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Ligie, Luciana Rog și Lavinia Valeria Lefterache.

”Plângere împotriva doamnelor judecătoare Corina Ligie, Luciana Rog, Lavinia Valeria Lefterache, Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru actele efectuate în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cauza dedusă judecății în Dosarul Penal 4798/107/2009, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

Abuz în serviciu, infracțiune prevăzută și pedepsită de Art. 297 Cod Penal.
Neglijență în serviciu, infracțiune prevăzută și pedepsită de Art. 298 Cod Penal.
Constituirea unui grup infracțional în Înalta Curte de Casație și Justiție, prin judecătorii Corina Ligie, Luciana Rog, Lavinia Valeria Lefterache, care au achitat abuziv pe inculpatul Benjamin Adekunle Miron Adebguy, deși erau în dosar probele, interceptări, camerele video de la Clubul Yax și declarațiile martorilor, care au fost falsificate și interpretate în mod greșit, ca să îl achite doar pe inculpatul Adegbuy. Deși rechizitoriul enumera aceste probe, toate fiind în dosarul penal”, se arată în plângerea formulată de Ioan-Vasile Pui, conform sursei citate.

Ioan-Vasile Pui susține, în plângerea formulată în luna decembrie a anului trecut, că achitarea lui Benjamin Adegbuyi a fost rezultatul unei ”manipulări” a probelor din dosar, cu toate că aceste probe erau ”clare și evidente”.

”Cu titlu prealabil, menționăm că doamnele judecătoare din dosarul 4798/107/2009 au favorizat pe infractorul Adegbuy, achitându-l și manipulând probele din dosarul penal, care erau clare și evidente, că Benjamin Aedgbuy m-a mutilat pe viață”, arată fostul bodyguard Ioan-Vasile Pui, bodyguardul agresat în Clubul Yax din Câmpeni, județul Alba, în plângere.

”Adegbuy duce o viață de vedetă, trăiește în lux, în schimb eu trăiesc în sărăcie cu un handicap grav și trebuie să îl văd zilnic, pe cel care m-a nenorocit pe viață, pe toate canalele TV, ca un mare moralist și sportiv. Nu și-a cerut iertare și nu și-a asumat faptul că, datorită loviturilor lui aplicate în cap, sunt azi cu handicap grav și nu mai pot întreține familia. Am fost mutilat și bătut de Benjamin Adegbuy, iar acum trebuie să îl văd pe cel care m-a mutilat și mi-a distrus viața, la TV, promovat ca fiind un exemplu pentru copii și societate. Este greu să văd că nimeni nu mă ajută și nu rejudecă acest caz. Eu sunt distrus, Adegbuy ajunge vedetă. Oare fanii și compania Glory știu că a mutilat un om pe viață și nu și-a asumat fapta și nu și-a cerut iertare niciodată?”, mai scrie fostul bodyguardul bătut în plângerea trimisă către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție

Citeşte şi: DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu: Spune că ar fi luat mită 800.000 de dolari și cere ridicarea imunității