Trei medalii de aur şi trei de bronz sâmbătă pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen

Echipajele României au realizat performanțe extraordinare, sâmbătă, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, obținând trei medalii de aur și trei de bronz.

13 aug. 2022, 15:30
Trei medalii de aur şi trei de bronz sâmbătă pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen

Potrivit Federației Române de Canotaj, medalia de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) a fost câștigată de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu.

În proba de dublu rame masculin (M2-) a Campionatelor Europene de Canotaj de la Munchen, Germania, aurul a fost obținut de echipajul compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

Cea de a treia medalie de aur a fost adusă de Ancuta Bodnar şi Simona Radis, în proba de dublu vâsle.

Tot sâmbătă, România a obţinut şi medaliile de bronz în proba feminină de patru rame, prin echipajul alcătuit din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

Citeşte şi: Simona Halep e în semifinală la Toronto.Cu cine se va duela românca pentru finală

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au obţinut sâmbătă medalia de bronz în proba de patru rame masculin.

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x), la Europeanul de la Munchen.

De asemenea, echipajul de patru vâsle feminin (W4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, a încheiat cursa din Finala B pe locul 2 și ocupă poziția 8 în clasamentul general.

De asemenea, Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru au încheiat pe locul 4 cursa din Semifinala A/B în proba de dublu vâsle masculin (M2x). Vor concura în Finala B, a mai anunțat Federația.

Citeşte şi: Levente Polgar, ultramaratonistul fără o mână din Aiud, a cosit pista stadionului, pentru a putea „alerga decent”