Trei membri ai echipajului ISS au revenit pe Terra GALERIE FOTO

O navă spațială rusească Soyuz a aterizat miercuri, în Kazahstan, readucând pe Terra trei membri ai echipajului Stației Spațiale Internaționale aflați la bordul acesteia într-o misiune de șase luni.

07 sept. 2016, 05:27

A fost nevoie de o călătorie de aproximativ trei ore pentru ca membrii echipajului, astronautul american Jeff Williams și cosmonauții ruși Oleg Skripochka și Alexey Ovchinin, să revină pe Pământ, potrivit Agerpres.

Sursa FOTO: International Space Station/Facebook

Jeff Williams a stabilit cu ocazia acestei misiuni un record american pentru cel mai mare număr total de zile petrecute în spațiul cosmic în cadrul mai multor misiuni, fiind vorba despre mai mult de 530 de zile. El a efectuat în timpul acestei misiuni două ieșiri în spațiul cosmic, dintre care una pentru a ajuta la instalarea unui port vital de andocare în exteriorul laboratorului spațial care orbitează în jurul Terrei.

Sursa FOTO: International Space Station/Facebook

Cei trei membri ai echipajului reveniți pe Pământ vor fi înlocuiți de astronautul american Shane Kimbrough și de cosmonauții ruși Serghei Ryzhikov și Andrey Borisenko, care urmează să pornească spre Stația Spațială Internațională pe 23 septembrie.

CITEŞTE ŞI: Imagini spectaculoase: Pământul văzut din spaţiu VIDEO