Trei milioane de LUMINIŢE s-au APRINS în Capitală. Bucureştiul aşteaptă SĂRBĂTORILE de Iarnă GALERIE FOTO

Primarul general al Capitalei, Sorin oprescu, a aprins sâmbătă seara luminiţele pe marile bulevarde din Bucureşti! Startul s-a dat de la târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii.

29 nov. 2014, 17:54

Primarul General, Sorin Oprescu, a dat sâmbătă seara, în prezenţa a sute de bucureşteni, startul sărbătorilor de iarnă, la Bucharest Christmas Market, din Piaţa Universităţii, prin aprinderea luminilor de sărbători, în acest an aproape trei milioane de beculeţe LED împodobind Capitala, pe un traseu de 24 de kilometri.

Evenimentul a debutat cu un concert Mandinga şi Connect-R, la care au fost anunţate mai multe momente inedite, unul dintre acestea constând în interpretarea dată de trupa Mandinga ‘Anotimpurilor’ lui Vivaldi, completată de momente Alexandra Violin şi Teatrul de Umbre, reprezentat de Leon Magdan.

„Vreau să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru oraşul ăsta. Vă urez Sărbători Fericite! Vă îndemn să vă iubiţi în continuare oraşul, că şi el vă iubeşte pe voi, şi vă invit să aprindem luminile pentru anii care vor veni. La mulţi ani, bucureşteni! La multi ani, România!”, a spus edilul înainte de a aprinde luminile de Crăciun din Capitală.

Primăria Municipiului București organizează pentru al treilea an consecutiv, în două zone simbol ale Capitalei, Piața Universității și Parcul Cișmigiu, Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului.

Incepand de sambata, 29 noiembrie, timp de o luna, între orele 10:00 si 22:00, târgul oficial de Crăciun al Capitalei își deschide porțile tuturor celor care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă și să se bucure, alături de cei dragi, de spectacole de muzica populara, colinde, trupe cunoscute, de tradițiile și obiceiurile din toate zonele țării ce marchează sarbatorile de iarna.

Tot sambata, in ajun de Sfantul Andrei, se va da startul iluminatului de Sarbatori, iar bulevardele Capitalei vor fi impodobite cu milioane de beculete.

Bucharest Christmas Market este organizat anual și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă.

O suta de casute de poveste

Cele 100 de casute din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetina, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoței și luminițe.

Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate.

De asemenea vizitatorii se pot delecta cu produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodata, unii dintre meșterii prezenți la eveniment vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

CITEŞTE ŞI Parisul a aprins LUMINILE de Crăciun pe Champs Elysees GALERIE FOTO VIDEO

Surprize pentru cei mici

Copiii din Bucuresti si nu numai sunt asteptati in targul de la Universitat eunde il vor intalni pe Moş Crăciun. Pana la sosirea Mosului, in casuta special amenajata, cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lasa scrisorile pentru Moșul la cutia poștală a acestuia, într-un loc special amenajat.

Program artistic

Pe scena Bucharest Christmas Market vor avea loc o serie de spectacole ce reunesc pe aceeaşi scenă artişti de renume din toate genurile muzicale: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din toate zonele tarii, precum și trupe cunoscute. Pe scena din Piata Universitatii vor urca aristi ca : Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel si Nico, Cornelia si Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol, Vasile Seicaru, Loredana Groza si Horia Brenciu. Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.

CITEŞTE ŞI Mii de brazi, pregătiţi pentru Crăciun. Vezi câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru Sărbători

Campanie umanitara

Bucharest Christmas Market are, ca in fiecare an, si o componenta sociala, in cadrul Târgului desfăsurandu-se Campania „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun….” organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin creart, în parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor România

Prin această campanie, tuturor vizitatorilor li se oferă prilejul de a fi Moș Crăciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor România și de a simți bucuria unică de a dărui.

Vizitatorii sunt invitați la căsuța SOS pentru a sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii o familie unde aceștia cresc, se dezvoltă și se bucură de clipele frumoase ale copilariei.

La Casuta SOS va fi amplasat „un bradut al dorintelor” impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc. Vizitatorii care vor sa se implice pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania.

Totodata, vizitatorii pot face donații de cărți și jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Moș Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

Despre SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 65 de ani in lume si de 24 de ani in Romania –”oferim o familie iubitoare pentru fiecare copil”. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Children’s Villages International, retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii.