Trei miniştri ai Cabinetului Ponta, convocaţi de Klaus Iohannis la Cotroceni

Trei miniştri ai Cabinetului Ponta sunt aşteptaţi, luni şi marţi, la Palatul Cotroceni. Şefii de la Interne, Apărare şi Externe au fost convocaţi la discuţii de preşedintele Klaus Iohannis, informează România TV. 

28 dec. 2014, 15:19
Trei miniştri ai Cabinetului Ponta, convocaţi de Klaus Iohannis la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a precizat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, luni şi marţi au loc, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri ale şefului statului cu miniştrii Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu.

„Se discută domeniile de care preşedintele este direct responsabil, securitate naţională, apărare şi politică externă, în cadrul unei prime luări de contact cu activitatea miniştrilor Gabriel Oprea, Mircea Duşă şi Bogdan Aurescu, şi a celor trei ministere pe care le conduc”, se precizează în comunicat.

În cursul zilei de luni au loc întâlnirile cu miniştrii de Interne şi Apărare, în timp de întâlnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu va avea loc marţi.

Aceasta este prima serie de întâlniri a preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai Executivului, de la învestirea în funcţie.

Săptămâna trecută, șeful statului a avut o primă întâlnire, în noua sa calitate, și cu premierul Victor Ponta. Premierul a caracterizat întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis ca fiind „o întâlnire utilă, eficientă şi serioasă şi o dovadă că lucrurile reintră în normal”.  Citeşte mai mult Întrevedere Iohannis-Ponta. Premier: O întâlnire utilă şi serioasă, o dovadă că lucrurile reintră în normal

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire oficială cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pe 13 februarie.