Trei minori, intoxicaţi cu fum într-un INCENDIU. Unul dintre ei nu a supravieţuit

Închişi în casă de către părinţi şi lăsaţi nesupravegheaţi, trei copii din localitatea arădeană Iacobini s-au intoxicat cu fum, după ce în camera în care se aflau a izbucnit un incendiu. O fetiţă de doi ani şi zece luni nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Ceilalţi doi fraţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 14:41
Trei minori, intoxicaţi cu fum într-un INCENDIU. Unul dintre ei nu a supravieţuit

Două fetiţe şi un băiat, cu vârste cuprinse între doi ani şi zece luni şi cinci ani şi şase luni erau închişi în casă şi lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţi. Fetiţa de doi ani şi zece luni a fost găsită de pompierii militari şi echipajul SMURD în stop cardiorespirator şi, cu toate că a fost resuscitată timp de 40 de minute, nu a răspuns la manevrele paramedicilor, informează Agerpres.

Ceilalţi doi fraţi, intoxicaţi cu fum, au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Fetiţa a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar băiatul de cinci ani şi zece luni, care prezenta arsuri pe aproximativ 20-30% din suprafaţa corpului, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Timişoara.

„Incendiul a izbucnit la o casă particulară din satul Iacobini, manifestându-se mocnit şi cu degajări mari de fum într-una dintre camerele casei, acolo unde se aflau trei copiii. La faţa locului au intervenit pompierii Gărzii nr. 2 Gurahonţ şi cei ai Gărzii nr. 1 Sebiş, precum şi echipaje SMURD de la Gurahonţ, Sebiş şi Arad”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad.

În urma primelor cercetări efectuate de pompierii militari, s-a stabilit că, cel mai probabil, o haină a căzut pe plita încinsă şi a luat foc. Echipajele de pompieri au stins focul în aproximativ 10 minute.