Trei morți și 50 de răniți, după un fenomen meteorologic extrem. Medicii sunt nevoiți să trateze pacienții fără electricitate

Cel puțin trei persoane au murit și peste 50 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după un fenomen meteorologic extrem.

16 iun. 2023, 18:10
Trei morți și 50 de răniți, după un fenomen meteorologic extrem. Medicii sunt nevoiți să trateze pacienții fără electricitate
Fenomen meteorologic extrem în Texas

O tornadă a lovit un oraș din statul american Texas, fenomenul meteorologic fiind soldat cu trei morți și peste 50 de persoane rănite, potrivit CNN.

Serviciul Național de Meteorologie din Amarillo a confirmat că o tornadă a lovir orașul Perryton din Texas.

Citește și: El Niño, fenomenul meteorologic care aduce uragane, a început. România va fi lovită de alte cicloane, se anunţă COD ROŞU!

Șeful Departamentului de pompieri din Perryton Paul Dutcher a declarat că cel puțin trei oameni și-au pierdut viața, după ce tornada a lovir orașul.

Directorul financiar al Spitalului General Ochiltree a declarat că rănile au variat de la „foarte ușoare” la „pneumotorax, răni la cap și fracturi osoase”. Medicii sunt nevoiți să trateze pacienții în condiții dificile, întrucât orașul a rămas fără electricitate.

Departamentul de pompieri și cel al serviciilor speciale au fost și ele afectate, iar un parc de rulote a fost măturat la propriu de tornadă.

Citește și: Fenomenul meteorologic El Nino amenință clima mondială. „Riscă să alimenteze un nou vârf al temperaturilor mondiale” 

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a dispus folosirea resurselor statului pentru răspunsul la situaţii de urgenţă.

„Statul Texas foloseşte rapid resursele pentru răspunsul la situaţii de urgenţă majoră pentru a oferi tot sprijinul şi asistenţa necesare pentru a-i proteja pe locuitori şi a-i ajuta pe cei afectataţi de tornade în Perryton”, a arătat Abbott, într-un comunicat de presă.

În prezent, orașul nu este alimentat cu electricitate, ompania Xcel Energy declarând pentru CNN că măsura de întrerupere a alimentării a fost luată din motive de siguranţă.