Trei morţi şi mai mulţi răniţi grav într-un accident de autocar din Franţa

Trei persoane au murit şi alte şase au fost grav rănite marţi în accidentul unui autocar înmatriculat în Polonia ce transporta 65 de persoane, pe o autostradă din estul Franţei, au anunţat autorităţile franceze.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 10:44
Trei morţi şi mai mulţi răniţi grav într-un accident de autocar din Franţa

Închiriat de societatea poloneză Albatros, autocarul asigura o legătură între Polonia şi sudul Franţei, trecând prin  Mulhouse, Cannes, Toulon, Lyon, Marsilia şi Nisa. 

Autocarul avea la bord 65 de pasageri şi trei membri ai echipajului, conform transportatorului polonez Sinbad. El s-a răsturnat pe o parte într-un şanţ de pe marginea autostrăzii A36 în zona Mulhouse, în sensul Germania-Belfort.

Ministrul francez al Transporturilor, Frédéric Cuvillier, a anunţat că trei persoane au murit în urma accidentului, iar şase persoane sunt grav rănite, şansele lor de supravieţuire fiind puse sub semnul întrebării.

Nu se cunosc încă circumstanţele accidentului, dar şoferul polonez a fost plasat în arest de către jandarmerie, a informat procurorul Herve Robin, precizând că ”primele teste de alcoolemie sunt negative”.

La locul accidentului au fost deplasate echipe de salvare, inclusiv aproximativ 150 de pompieri cu 50 de vehicule, precum şi mai multe elicoptere – pentru a-i trata şi transporta pe răniţi la spitalele din regiune.