Trei noi cazuri de Ebola au fost confirmate în Liberia

Trei noi cazuri de Ebola au fost confirmate în Liberia, țară care anterior fusese declarată "liberă" de infecție, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

20 nov. 2015, 17:44
Trei noi cazuri de Ebola au fost confirmate în Liberia

Primul bolnav este un băiat în vârstă de 10 ani, care s-a îmbolnăvit la 14 noiembrie și a fost internat trei zile mai târziu la Monrovia, a declarat jurnaliștilor doctorul Bruce Aylard, responsabilul OMS pentru răspunsul la această epidemie de febră hemoragică, potrivit Agerpers.

Citeşte şi Virusul Ebola poate persista cel puţin nouă luni în sperma unor supravieţuitori ai infecţiei

Copilul nu a intrat, din câte se știe, în contact cu vreun supraviețuitor sau a participat la înmormântări„, a adăugat el, lăsând deschisă problema cauzei contaminării.

Doi dintre frații și surorile sale au manifestat simptome ale bolii în ultimele două zile, a indicat el. Ulterior, OMS a confirmat că și aceștia erau infectați cu virusul Ebola. Liberia a fost declarat „liberă” de Ebola prima dată în luna mai — însă epidemia a reapărut șase săptămâni mai târziu — și a doua oară în luna septembrie. Potrivit normelor OMS, epidemia de Ebola dintr-o țară este declarată încheiată după trecerea a 42 de zile — de două ori perioada maximă de incubație a bolii — de la ultimul caz confirmat.