Trei noi simptome de Covid au fost descoperite la copii. „Au indicat mai bine boala decât tusea sau problemele cu gustul și mirosul”

Trei noi simptome de coronavirus au fost descoperite la copii, informează Daily Mail. Este vorba despre diaree, vărsături şi dureri de stomac, simptome pe care le pot experimenta, de asemenea, şi adulţii. 

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 06:16
Trei noi simptome de Covid au fost descoperite la copii. „Au indicat mai bine boala decât tusea sau problemele cu gustul și mirosul”

Oamenii de ştiinţă spun, însă, că aceste simptome sunt „prea vagi” și că sistemul medical ar fi copleșit dacă toţi cei care s-ar confrunta cu dureri de stomac ar crede că au coronavirus şi ar merge la spital.

Citeste şi Au apărut primele cazuri de covid la o şcoală privată din Bucureşti. Ce măsuri au fost luate

Potrivit sursei citate, durerile de burtă sunt un simptom semnificativ al infecţiei cu coronavirus la copii. Tusea, însă, nu este indicator eficient în cazul copiilor. Durerile de burtă au fost raportate la 13 copii, comparativ cu 21 care aveau febră, cel mai frecvent simptom.

Constatăm că diareea și vărsăturile sunt un simptom raportat de unii copii și cred că merită luată în considerare adăugarea acesteia la lista simptomelor cunoscute”, a declarat Dr. Tom Waterfield, de la Universitatea Queen’s, din Belfast.

Acest studiu arată că aproximativ jumătate dintre copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici și că testele actuale nu vor reuși să diagnosticheze majoritatea infecțiilor pediatrice.