Trei palestinieni, uciși joi de armata israeliană. Una dintre victime, o femeie, a fost împușcată la Ierusalim, după un atac cu cuțitul

Trei palestinieni au fost uciși, joi, de militari israelieni, în incidente separate care au avut loc în Cisiordania, la Ierusalim și în Fâșia Gaza.

30 sept. 2021, 18:39
Trei palestinieni, uciși joi de armata israeliană. Una dintre victime, o femeie, a fost împușcată la Ierusalim, după un atac cu cuțitul

Joi dimineață, un militant al jihadului islamic palestinian a fost împușcat după ce a deschis focul asupra trupelor israeliene care operau în Burqin, lângă orașul Jenin, din Cisiordania, la nord de Ierusalim.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Alaa Nasser Zayoud, în vârstă de 22 de ani, un agent al brigăzilor al-Quds, aripa militară a mișcării teroriste a Jihadului Islamic Palestinian (PIJ). Grupul a confirmat ulterior că este membru al organizației. Trupele de la unitatea sub acoperire a Poliției de Frontieră și Divizia de contraterorism Haruv a Armatei se aflau în oraș ca parte a unei acțiuni în curs împotriva unei celule Hamas care operează în zonă și planifică atacuri teroriste.

Ministerul Sănătății palestinian, citat de The Jerusalem Post, a declarat că Zayoud a fost lovit de două gloanțe în piept, unul în gât și altul în coapsa dreaptă. Alți doi palestinieni au fost răniți în ciocniri.

Citeşte şi Confruntări violente lângă Ierusalim. Cinci palestinieni au fost ucişi şi doi soldaţi israelieni răniţi, în luptele de duminică

În Ierusalim, Issra Khuzaymah, în vârstă de 30 de ani, din orașul Qabatiya, din Cisiordania, a fost împușcată de poliția israeliană după ce a ieșit din complexul Muntelui Templului, lângă Poarta de Lanț, și i-a atacat cu un cuţit pe poliţiştii din zonă.

Tot joi dimineață, un palestinian care s-a apropiat de gardul perimetral de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza a fost împușcat de trupele IDF. El a fost identificat ca Muhammad Ammar, în vârstă de 41 de ani, din lagărul de refugiați al-Bureij.

Citeşte şi Cinci morţi şi zeci de răniţi, într-un accident de autobuz, în Israel. Acesta s-a ciocnit cu un taxi şi o autoutilitară, pe autostradă