Trei persoane, arestate preventiv în urma percheziţiilor privind obţinerea de credite cu acte false

Trei persoane au fost arestate preventiv ca urmare a percheziţiilor făcute joi în Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specializate în obţinerea de credite bancare cu acte false, care ar fi provocat un prejudiciu estimat la 1,5 milioane de lei, informează Poliţia Capitalei.

RomaniaTV.net
01 nov. 2013, 18:07
Trei persoane, arestate preventiv în urma percheziţiilor privind obţinerea de credite cu acte false

Cinci persoane au fost ridicate joi dimineaţă, în urma a 16 percheziţii care au avut loc în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Giurgiu, într-un dosar privind fraude bancare cu un prejudiciu estimat la 1,5 milioane de lei, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, scrie Mediafax.

Acţiunea a vizat o grupare formată din 18 persoane, însă numai pe numele a cinci dintre ele au existat mandate de aducere, au precizat sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii luau credite bancare prin intermediul unor firme fantomă, iar banii erau ulterior folosiţi în afaceri legale cu materiale de construcţii.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 3, pentru infracţiunile de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, cu trei dintre suspecţi în stare de arest preventiv.

Descinderile de joi au avut legătură cu un dosar în care au fost deja arestare preventiv, în februarie, alte 16 persoane, între care liderul grupării şi un avocat din Bucureşti. Gruparea era monitorizată încă de la sfârşitul anului 2011, au precizat sursele citate.