Trei persoane au decedat şi alte trei se află în stare gravă la spital după ce au fost înjunghiate în parc. Suspectul, arestat

Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au fost grav rănite după ce au fost înjunghiate într-un parc din Reading, sud-estul Angliei. Suspectul, un bărbat de 25 de ani, a fost arestat la fața locului, nicio altă persoană nu este căutată în legătură cu incidentul, relatează The Guardian.

RomaniaTV.net
21 iun. 2020, 05:18
Trei persoane au decedat şi alte trei se află în stare gravă la spital după ce au fost înjunghiate în parc. Suspectul, arestat

Conform polițiie, atacul nu este considerat ca având legătură cu terorismul, însă ancheta este sprijinită de poliția antiteroristă.

Tânărul de 25 de ani din Reading a fost arestat la locul atacului, fiind suspectat de crimă, a anunţat poliţia, care a precizat că nu mai caută nicio altă persoană în legătură cu acest incident.

Citește și: Un român e EROU în Marea Britanie. Remus a intrat desculţ într-o clădire în flăcări pentru a-şi salva vecinul

La mai multe ore după atac, poliţia a organizat un raid într-un bloc de apartamente din Reading, raid la care au participat şi ofiţeri din poliţia antiteroristă specializaţi în arme de foc. De asemenea, în zonă a fost sporită prezenţa poliţiştilor, ancheta fiind încă în desfăşurare, iar accesul nu este încă permis.

Poliţiştii şi serviciile de urgenţă au intervenit sâmbătă noapte ca urmare a mai multor cazuri de înjunghiere în parcul Forbury Gardens, din Reading. Mai multe victime au fost transportate la spital. 

Premierul Boris Johnson a transmis un mesaj de compasiune faţă de cei afectaţi de incident şi de mulţumire pentru reprezentanţii serviciilor de urgenţă. Ministrul Afacerilor Interne Priti Patel s-a declarat profund îngrijorat.