Operaţiune antiteroristă în Belgia. Trei persoane au fost arestate

Poliția belgiană a arestat trei persoane sâmbătă seară în cursul unei operațiuni antiteroriste în regiunea capitalei Bruxelles, a anunțat agenția de presă Belga, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
15 ian. 2017, 07:47
Operaţiune antiteroristă în Belgia. Trei persoane au fost arestate

Anchetatorii au efectuat patru percheziții în cartierul Molenbeek și nu au descoperit nici arme, nici explozivi, dar au arestat trei persoane care urmează să fie interogate, a informat purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymeersch, citată de Belga.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să ofere mai multe detalii despre persoanele arestate, dar a precizat că Parchetul va anunța duminică dacă cei trei suspecți rămân în arest.

Mai mulți jihadiști care au luat parte la atentatele de la Paris, la 13 noiembrie 2015 (130 de morți), și de la Bruxelles, la 22 martie 2016 (32 de morți, uciși de kamikaze la aeroport și la metrou), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek, cartier sărac de la periferia capitalei belgiene.

După aceste atentate, autoritățile au întărit măsurile de securitate și au înmulțit operațiunile și descinderile poliției, pe măsură ce înaintează anchetele legate de evenimentele respective.

Potrivit Belga, descinderile la Molenbeek au avut loc târziu în cursul serii, cu polițiști înarmați care au închis perimetrul în timpul operațiunii.

Salah Abdeslam, singurul membru încă în viață al echipelor de comando jihadiste de la Paris, s-a ascuns la Molenbeek după atentate și a fost arestat acolo patru luni mai târziu, la 18 martie 2016.