Trei persoane au fost reţinute în dosarul în care nepotul lui Becali este acuzat de evaziune fiscală în domeniul agricol

Trei persoane au fost reţinute în dosarul în care rudele lui Becali sunt acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul agricol. După mai multe percheziţii ale poliţiştilor, nepotul şi finul latifundiarului din Pipera, dar şi alte zeci de persoane au fost săltate de mascaţi şi duse, ieri, la audieri. În acest dosar, statul ar fi pierdut peste 5 milioane de euro. 

RomaniaTV.net
10 mart. 2017, 06:38
Trei persoane au fost reţinute în dosarul în care nepotul lui Becali este acuzat de evaziune fiscală în domeniul agricol

47 de persoane au fost aduse, ieri, cu mandat la audieri, printre care nepotul şi finul lui Gigi Becali, după ce poliţiştii au verificat sediile mai multor firme din domeniul agricol, al comerţului şi al construcţiilor, dar şi locuinţele celor care le coordonează. 

Rând pe rând, suspecţii au dat explicaţii în faţa poliţiştilor economici în legătură cu acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală care li s-au adus. 

După mai multe ore de audieri, trei persoane au fost reţinute. 

Trei firme controlate de Vasile Geambazi şi Horia Culcescu sunt vizate în acest dosar, în care prejudiciul se ridică la peste 5 milioane de euro. Atât Vasile Geambazi, cât şi Horia Culcescu vor fi cercetaţi în stare de libertate.

„Nepotul meu e doar actionar intr-o firma, habar nu are, nu a administrat el, nu a semnat niciun contract. Am vorbit dupa aceea cu finul meu… nu este un dosar la procuror, este doar un dosar la militie. Daca m-a mintit va mint si eu… mi-a spus asa ..nasule..am primit un control de la ANAF acum vreo doi ani… au spus ca sunt niste contracte fictive pentru 200.000- 300 000 de euro pentru care s-a cumparat samanta pentru agricultura”, a declarat Gigi Becali. 

Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali, este considerat de top 300 Capital cel mai bogat fermier român. Comerţul cu legume şi fructe, cultivate în cele peste 200 de hectare de sere, i-a adus suficient de mulţi bani, încât să se poată apuca şi de afaceri cu vinuri.

Legăturile cu Gigi Becali au iscat în presă o serie de controverse legate de modul de finanţare a afacerilor lui Horia Culcescu. Becali l-ar fi ajutat cu câteva milioane de euro să cumpere serele din Popeşti Leordeni. 40 de milioane de euro ar fi dat Horia Culcescu, în 2007, pentru ca aceste sere să ajungă în posesia sa. În spatele afacerii, însă, ar fi stat chiar naşul omului de afaceri, Gigi Becali.