Trei persoane au obţinut 15.000 de lei şi aproape 500 de lire sterline prin metoda „accidentul”. Poliţiştii le-au întocmit dosar penal

Poliţiştii din Brăila au identificat trei persoane suspectate că au înşelat patru brăileni prin metoda "accidentul”, spunându-le telefonic că rude apropiate ar fi provocat un accident rutier şi că trebuie să le dea diferite sume de bani pentru a le scăpa de răspunderea penală, obţinând, astfel, aproape 15.000 de lei şi 480 de lire sterline. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal.

07 iul. 2017, 13:55
Trei persoane au obţinut 15.000 de lei şi aproape 500 de lire sterline prin metoda „accidentul”. Poliţiştii le-au întocmit dosar penal

Potrivit poliţiştilor, în perioada 15 iunie – 5 iulie, cele trei persoane – o femeie din Brăila, în vârstă de 51 de ani, un bărbat din Galaţi, de 32 de ani şi un alt bărbat din Brăila, aflat în detenţie, în vârstă de 27 de ani – ar fi înşelat patru brăileni prin metoda „accidentul”, comunicându-le telefonic că rude apropiate ar fi provocat un accident rutier şi că trebuie să le dea diferite sume de bani pentru a le scăpa de răspunderea penală. Cei trei au obţinut, astfel, 14.900 de lei şi 480 de lire sterline.

Poliţiştii brăileni au făcut două percheziţii la femeia din Brăila şi la bărbatul din Galaţi şi, atât aceştia, cât şi bărbatul aflat în detenţie au fost duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila pentru audieri. Pe numele lor a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru infracţiunile de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi tăinuire.

Bărbatul din Galaţi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în cursul zilei de vineri fiind dus în instanţă, care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.