Trei persoane, cercetate în cazul medicului agresat în Spitalul de Urgenţă din Galaţi

Trei persoane sunt cercetare de procurori în cazul medicului agresat pe holurile Spitalului de Urgenţă din Galaţi, două dintre acestea fiind reţinute pentru lovire şi alte violenţe, precum şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 20:26
Trei persoane, cercetate în cazul medicului agresat în Spitalul de Urgenţă din Galaţi

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost constituită, luni, o cauză penală în care se fac cercetări privind incidentul produs la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public, informează Mediafax.

Din primele cercetări a rezultat că sâmbătă a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, „context în care două dintre acestea au lovit, în mod repetat, cu pumnul şi au adresat cuvinte jignitoare părţii vătămate P.A.G. (medic în cadrul spitalului), enervaţi de faptul că acesta îi atenţionase cu privire la faptul că în interiorul unităţii medicale nu se fumează”.

Luni, procurorii au reţinut pentru 24 de ore două persoane acuzate de lovire şi alte violenţe, precum şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, o altă persoană este cercetată în acest caz pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Un medic din Galaţi a depus plângere la Poliţie după ce, sâmbătă seară, a fost agresat de mai mulţi bărbaţi care însoţeau un tânăr adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului de Urgenţă din Galaţi, incidentul fiind înregistrat de camerele de supraveghere ale unităţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, Bogdan Cojocaru, incidentul a izbucnit după ce medicul în cauză le-a cerut bărbaţilor să nu fumeze pe holurile spitalului.

„Sâmbătă, la ora 19:30 un tânăr care avea nevoie de îngrijiri medicale a fost adus la UPU de la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Cei care îl însoţeau, un grup de zece tineri, au început să fumeze pe holurile spitalului, moment în care un medic le-a atras atenţia că nu se fumează în spital. Tinerii au devenit violenţi şi au început să-l lovească pe medic. În acel moment a intervenit unul dintre agenţii de pază ai unităţii medicale, iar o asistentă a sunat la 112”, a declarat Bogdan Cojocaru.

Potrivit sursei citate, iniţial, medicul a refuzat să depună plângere împotriva agresorilor, însă a făcut acest lucru câteva ore mai târziu.

„Incidentul a fost surprins în imaginile înregistrate pe camerele de supraveghere ale spitalului, iar în acest moment se încearcă identificarea agresorilor. A început cercetarea penală pentru loviri sau alte violenţe”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei care au asistat la întreaga scenă au spus că nu doar grupul de tineri s-au manifestat violent. O atitudine similară a avut şi pacientul adus la spital pentru a primi îngrijiri medicale.