Trei persoane, condamnate la închisoare pe viaţă pentru un atentat soldat cu 36 de morţi şi 344 de răniţi

Trei persoane au fost condamnate miercuri la închisoare pe viaţă pentru un atentat care s-a soldat cu 36 de morţi, în 2016, la Ankara, potrivit agenţiei de presă turce Anadolu, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
21 nov. 2018, 13:04
Trei persoane, condamnate la închisoare pe viaţă pentru un atentat soldat cu 36 de morţi şi 344 de răniţi

Cincizeci şi cinci de oameni sunt judecaţi în cadrul unui proces împotriva presupuşilor autori ai unui atentat cu maşină-capcană care a avut loc în centrul oraşului Ankara şi care a fost revendicat de Şoimii Libertăţii din Kurdistan (TAK), grupare radicală apropiată de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Treizeci şi şase de oameni au fost ucişi şi alţi 344 au fost răniţi în acel atentat, potrivit Anadolu.

Unul dintre acuzaţi, Mehmet Veysi Dolasan, a fost condamnat la 37 de pedepse cu închisoare pe viaţă, pentru asasinarea a 36 de persoane şi pentru „atingere adusă integrităţii statului”. El a fost condamnat, de asemenea, la 10.260 de ani de închisoare pentru tentativă de asasinat la adresa a 342 de persoane, printre care copii, şi la 16 ani şi 10 zile plus o amendă pentru transport şi stocare de explozivi.

Alţi doi acuzaţi, Sebahattin şi Azamattin Karakoc, au fost condamnaţi la o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru „atingere adusă integrităţii statului” şi la 16 ani de închisoare şi amendă pentru stocare şi transport de explozivi, adaugă agenţia.

Alte şase persoane au fost condamnate la pedepse între 3 şi 12 ani de închisoare, în cadrul acestui proces, iar şapte persoane au fost achitate.

Turcia a fost lovită în 2015 şi 2016 de numeroase atentate sângeroase atribuite sau revendicate de gherila kurdă sau de gruparea Stat Islamic.