Trei persoane suspectate de evaziune fiscală estimată la 1,2 milioane de lei, reţinute

Poliţiştii din Bacău au făcut percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la 1,2 milioane de lei. Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, informează news.ro.

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 11:01
Trei persoane suspectate de evaziune fiscală estimată la 1,2 milioane de lei, reţinute

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au făcut patru percheziţii domiciliare în judeţele Bacău şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în evaziune fiscală.

Poliţiştii au pus în aplicare un număr de patru mandate de aducere pe numele unor suspecţi din cauză.

„Aceştia sunt membrii unei grupări infracţionale organizate, specializată în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, care ar fi creat un prejudiciu în dauna bugetului statului în valoare de 1.200.000 de lei. Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 62 de ani ar fi constituit un grup infracţional organizat şi nu ar fi evidenţiat în contabilitatea unei societăţi comerciale tranzacţiile derulate, respectiv achiziţiile şi livrările de deşeuri feroase şi neferoase”, anunţă poliţiştii din Bacău.

Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea recuperării prejudiciului, deşeuri neferoase în valoare de 12.000 de lei şi un autoturism, fiind totodată aplicată măsura sechestrului asigurator asupra contului bancar deţinut de societatea comercială în cauză.

Cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Trei persoane au fost reţinute de poliţişti şi vor fi prezentate magistraţilor Tribunalului Bacău, cu propuneri legale.