Trei persoane suspectate de trafic de migranţi, reţinute la Galaţi

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate la membrii unei grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Galaţi.

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 10:57
Trei persoane suspectate de trafic de migranţi, reţinute la Galaţi

Potrivit sursei citate, începând cu luna noiembrie 2018, poliţiştii STPF Galaţi, coordonaţi de procurorii DIICOT, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracţional organizat, cu denumirea „Cărăuşii”, implicat în traficul de migranţi.

Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative au fost stabilite ca făcând parte din grupul infracţional P.P., P.N. şi B.M., cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 42 şi 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi.

La data de 09.11.2018, poliţiştii STPF Galaţi şi PTF Nădlac II, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia cetăţeanul român P.P. a fost surprins în PTF Nădlac II în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca fiind solicitante de azil în România şi le transportau către vestul ţării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Pentru aceste servicii migranţii plăteau sume cuprinse între 500 şi 2.000 euro de persoană.

În data de 16 mai, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi, prilej cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile şi suma de 5.900 euro.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Totodată, faţă de P.P., P.N., şi B.M., procurorii DIICOT au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.