Trei poliţişti bistriţeni sunt cercetaţi pentru că au cumpărat motorină furată

Trei poliţişti din Bistriţa-Năsăud sunt cercetaţi penal, fiind acuzaţi că au cumpărat motorină furată de şapte persoane din garnituri de tren, cu toate că ştiau despre provenienţa combustibilului, în dosar fiind cercetaţi şi cei care sustrăgeau motorina, transmite corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 17:28
Trei poliţişti bistriţeni sunt cercetaţi pentru că au cumpărat motorină furată

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Angela Sîngeorzan, procurorii au dispus constituirea unui dosar penal şi începerea urmăririi penale a zece persoane, între care trei agenţi de poliţie din Bistriţa-Năsăud, pentru furt calificat, tăinuire şi complicitate la furt calificat în formă continuată.

Conform sursei citate, în perioada februarie – septembrie şapte persoane au furat, în mod repetat, motorină din garniturile de tren garate în staţiile CFR din localităţile Năsăud, Romuli şi Telciu din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Combustibilul era vândut apoi către mai multe persoane, printre care şi celor trei poliţişti, care sunt cercetaţi acum pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat în formă continuată, deoarece ştiau că motorina era furată, se arată în comunicat.

Procurorii mai spun că, la propunerea lor, a fost autorizată de instanţa de judecată efectuarea a 13 percheziţii domiciliare, fiind descoperite probe care vor contribui la soluţionarea cauzei.

Contactat în legătură cu acest subiect, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat că Poliţia nu a primit din partea Parchetului nicio comunicare legată de cei trei poliţişti.

„Nu am primit din partea Parchetului nicio comunicare în acest sens, dar în momentul în care ne va parveni vom lua măsuri şi vom aduce la cunoştinţa opiniei publice acest lucru”, a spus Pop.