Trei răniţi, după ce un obuz a căzut în perimetrul ambasadei Rusiei la Damasc

Trei persoane au fost rănite uşor de un obuz de mortier lansat de rebeli, care a căzut, duminică, în perimetrul ambasadei Rusiei din centrul Damascului, au anunţat reprezentanţa diplomatică şi o organizaţie neguvernamentală, relatează AFP.

RomaniaTV.net
22 sept. 2013, 16:24
Trei răniţi, după ce un obuz a căzut în perimetrul ambasadei Rusiei la Damasc

„Un obuz de mortier a căzut pe terenul ambasadei fără a provoca victime”, a declarat o sursă din cadrul reprezentanţei ruse pentru agenţia oficială siriană Sana. „Ambasada funcţionează normal”, a adăugat sursa citată.

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat, într-un comunicat, că obuzul a fost lansat de rebeli de la periferia Mezzeh (vestul Damascului) şi că trei angajaţi ai ambasadei au fost răniţi, fără ca vieţile lor să fie puse în pericol.

O anchetă a fost deschisă şi se vor lua măsuri de securitate suplimentare pentru protejarea ambasadei, a precizat aceeaşi sursă.

Ambasada Rusiei, ţară care susţine activ regimul sirian, este situată în cartierul Mazraa din centrul Damascului. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se sprijină pe o reţea vastă de militanţi şi surse medicale, ambasada a fost vizată de mai multe ori în trecut, dar aceasta este prima dată când este atins perimetrul cancelariei.

Rusia a fost principalul artizan al unui acord cu Statele Unite încheiat la Geneva la 14 septembrie, care prevede distrugerea armelor chimice siriene.

Acordul a permis evitarea unor atacuri militare dorite de Statele Unit şi Franţa împotriva regimului sirian, pe care îl acuză că este responsabil de un atac cu arme chimice soldat cu sute de morţi la 21 august în apropiere de Damasc.